Kaksi savolaisehdokasta jatkaa seuraavaan vaiheeseen – naapurimaakunnan hyvinvointialueen johtajaksi hakeneiden soveltuvuus punnitaan

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen johtajahaku etenee henkilöarviointiin eli soveltuvuuden mittaamiseen. Kaikki haastatteluvaiheeseen edenneet johtajakandidaatit pääsivät mukaan myös tähän vaiheeseen. Neljästä hakuprosessissa edelleen mukana olevasta kaksi on nykyisin Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin palveluksessa. Jan Tollet on Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtaja ja Kirsi Leivonen hankejohtaja.

Kaksi muuta henkilöarviointiin osallistuvaa hakijaa ovat Suomen sosiaali- ja terveys ry SOSTE:n johtaja Anne Knaapi ja Siun soten toimitusjohtaja ja väliaikaisen hyvinvointialuejohtajan tehtäviä hoitava Ilkka Pirskanen.

Henkilöarvioinnit tekee suorahakuihin ja rekrytointeihin erikoistunut Eezy Personnel. Kun henkilöarvioinnit on tehty, haastatteluryhmä käy läpi kokoon saamansa tiedot. Aluehallitus käsittelee johtajavalintaa 6. kesäkuuta, jolloin sen on tarkoitus tehdä aluevaltuustolle esitys viran täyttämisestä.

Aluehallituksen puheenjohtaja Juha Mustonen toteaa, että haastattelut sujuivat erittäin hyvin.

– Hakijoiden osaamisalueet ovat kuitenkin hyvin erilaisia, joten haastatteluryhmä halusi tehdä vielä kaikille neljälle soveltuvuustestit. Näin koko prosessi tulee tehtyä tarkoin, aluehallituksen puheenjohtaja Juha Mustonen perustelee.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen johtajalta edellytetään muun muassa laaja-alaista johtamiskokemusta ja ylempää korkeakoulututkintoa.