Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Valoton ja kilvetön mopoilija ajoi yöllä poliiseja karkuun – tappomopo kaatui ratkaisevalla hetkellä

Poliisipartio havaitsi valottoman ja rekisterikilvettömän mopon Leppävirran Kokoojatiellä sunnuntain vastaisena yönä puolen yön jälkeen.

Kun poliisipartio yritti pysäyttää mopoilijan, hän lähti pysäytysmerkeistä välittämättä ajamaan karkuun. Poliisin mukaan mopoilija ajoi Leppävirran keskustaan ja koko keskustan läpi huomattavalla ylinopeudella.

Takaa-ajo päättyi, kun mopoilija kaatui. Poliisin mukaan mopoilija sai kaatumisesta lieviä vammoja, mutta kukaan ei loukkaantunut takaa-ajon aikana vakavasti.

Mopo osoittautui erittäin pahoin viritetyksi. Poliisin mukaan mopo oli viritetty kulkemaan yli 100 kilometrin tuntinopeutta, vaikka mopon suurin sallittu rakenteellinen nopeus on 45 kilometriä tunnissa.

Vaarallisesti viritettyjä mopoja on kutsuttu yleisesti tappomopoiksi, koska esimerkiksi mopojen jarrut eivät ole riittäviä ja turvallisia noin kovissa nopeuksissa.

Mopo ei ollut poliisia karkuun ajaneen kuljettajan, vaan hän oli lainannut sen kaveriltaan.

Poliisi epäilee mopoa ajanutta 17-vuotiasta poikaa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Tapaus tutkitaan lisäksi myös ainakin ajoneuvorikkomuksina.