Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Suomen poliisi: "Omia korttitietoja ja verkkopankkitunnuksia ei tule missään nimessä luovuttaa toiselle osapuolelle"

Itä-Suomen poliisilaitokselle on tehty vuoden vaihteen molemmin puolin rikosilmoituksia huijausyrityksistä, poliisi tiedottaa. Rikosilmoitusten tekijät ovat jättäneet internetin myyntialustoille ilmoituksia ja saaneet sitten yhteydenottoja ostajana esiintyneiltä henkilöiltä.

Viesteissä myyjälle on annettu linkki, jossa pyydetään syöttämään maksukortin yhteystiedot.

Huijaustapa ei sinänsä ole uusi, mutta kyseiseen huijaustapaan liittyviä tekoja on ilmoitettu poliisille vuoden vaihteessa normaalia tiheämpään. Huijaukseen voi liittyä, että ostajaksi esiintyvä henkilö tarjoaa esimerkiksi kuriiripalveluja, joiden käyttöönottaminen vaatii korttitietojen syöttämisen.

Yksittäisissä tapauksissa vahingot ovat voineet olla jopa tuhannen euron luokkaa, mutta yleisimmin kyseessä on ollut muutaman kympin tai satasen huijaus.

Poliisi muistutta, että kaupankäynnin yhteydessä kannattaa olla tarkkana mitä tietoja toiselle osapuolelle luovuttaa. Mikäli yhteydenpidon aikana tulee epävarma olo, kannattaa kaupankäynti toisen osapuolen kanssa keskeyttää.

Omia korttitietoja ja verkkopankkitunnuksia ei tule missään nimessä luovuttaa toiselle osapuolelle.