Koulu alkaa maanantaina lähiopetuksella: Waltterin koulusta muistutetaan, että kouluun saa kuitenkin tulla vain täysin terveenä

Kevätlukukausi alkaa Varkauden koulussa lähiopetuksessa. Waltterin koulusta muistutetaan, että kouluun saa kuitenkin tulla vain täysin terveenä: lievätkin flunssaoireet on podettava kotona. Lisäohjeistusta muun muassa koronatesteistä voi kysyä ensisijaisesti kaupungin hengitystieinfektiovastaanotosta, ei koulun terveydenhoitajalta. Terveydenhoitajien tavoitettavuudessa voi olla häiriöitä, koska rokotukset työllistävät heitä.

Koulussa on vahva maskisuositus 4.- 9. -luokkaisille sekä henkilökunnalle, ja se koskee myös koulukyytejä.

Hyvä käsihygienia on edelleen erityisen tärkeää: kädet pestään aina kouluun tullessa, samoin kuin välitunnilta sisään tullessa ja ruokailuun mennessä.

Ruokailujen porrastetaan aiempaa enemmän, joten joidenkin luokkien ruokailuaika saattaa muuttua.

Yhteisiä tapahtumia ei järjestetä. Alakoulussa ryhmät pidetään erillään koko koulupäivän ajan. Arviointikeskustelut, huoltajapalaverit sekä muut tapaamiset pidetään etäyhteyksiä hyödyntämällä.

Yläkoulun välitunneilla voi olla sisällä, mutta ehdottomana ehtona on se, että maskia on käytettävä. Välitunnin voi viettää myös ulkona, jolloin on huolehdittava riittävistä turvaväleistä. Oppilaat käyvät lokerolla vain aamulla ja iltapäivällä. Reput ja kirjat pidetään aina mukana. Seuraavalle oppitunnille siirrytään suoraan käymättä lokerolla. Käytänteitä seurataan ja päivitetään tarvittaessa.

Rajoituksista huolimatta koulua pyritään käymään normaalisti ja luomaan oppilaille turvallinen oppimisympäristö.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut