Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusia rajoituksia Itä-Suomeen: Aluehallintovirasto päätti sulkea liikuntapaikkoja, kaikki yleisötilaisuudet ja kokoukset ilman istumapaikkoja kielletään

Itä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on torstaina päättänyt uusista kokoontumisrajoituksista alueelleen. Lisäksi liikuntapaikkoja suljetaan.

Avi kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät tilaisuudet ja kokoontumiset alueellaan. Kielto ei kuitenkaan koske sellaisia tilaisuuksia ja kokoontumisia, joihin osallistuu enintään 50 henkilöä ja joissa osallistujille on osoitettu nimikoitu tai numeroitu istumapaikka.

Kokoontumisrajoitukset tulevat voimaan perjantaina kello 16 ja ne päättyvät 20. tammikuuta.

Lisäksi julkisten ja yksityisten toimijoiden liikuntatiloja suljetaan. Suljettavia tiloja ovat joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat. Sulkemispäätös koskee myös tanssipaikkoja ja kuorolaulutoimintaan käytettäviä tiloja.

Sen sijaan esimerkiksi uimahallit on rajattu sulkupäätöksen ulkopuolelle.

Päätös koskeekin sellaisia liikuntatiloja, joissa THL on arvioinut koronariskin vähäistä suuremmaksi, kertoo aluehallintoylilääkäri Sami Remes.

Tiloja voi kuitenkin käyttää lääkinnälliseen kuntoutukseen, ammattiurheiluun sekä vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan .

Liikuntatilojen sulkupäätös on voimassa 13. tammikuuta asti.

Torstaina annetut päätökset koskevat koko Itä-Suomen avin toimialuetta. Uusien rajoitusten taustalla on alueen heikentynyt koronatilanne sekä nopeasti leviävä omikron-muunnos.

Kuopiolainen kuntosaliyrittäjä moittii koronarajoituksista tiedottamista: "Tivolia koko homma"