Kauneimpiin joululauluihin ja itsenäisyyspäivän juhlaan pääsee koronapassilla

Kauneimmat joululaulut ovat suosituimpia tapahtumia myös Varkauden seurakunnassa. Tuire Punkki
Sirpa Ylönen

Sirpa Ylönen

Varkauden itsenäisyyspäiväjuhlassa Warkaus-salissa sekä Soisalo-opiston tanssikoulun näytöksissä 8. ja 9. joulukuuta vaaditaan koronapassia.

Varkauden kaupungin tiedotteen mukaan kaupungin tapahtumissa noudatetaan avin määräyksiä. Koronapassi vaaditaan kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä kaikissa suurissa yleisötilaisuuksissa.

Jos passia ei saa Omakannan kautta ladattua, sitä voi kysyä omalta terveysasemalta.

Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Soile Lahti toteaa aluehallintoviraston tiedotteessa, että Pohjois-Savoon asetettu kokoontumisrajoitus on tartuntatautilain edellyttämä yleisvaarallisen tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi tehtävä ennakoiva torjuntatoimenpide.

– Päätös on tehty huolellisen harkinnan jälkeen alueen väestön terveyden ja hyvinvoinnin varmistamiseksi ja toivomme, että tämä kevyt, lyhytaikainen ja kohdennettu rajoitustoimi riittää epidemian suunnan kääntämiseksi, hän toteaa tiedotteessa.

Hän jatkaa, että rajoituspäätöksen haitalliset vaikutukset ovat aivan toisenlaiset kuin rajoituksilla aikaisemmin, koska koronapassi on vaihtoehtona rajoituksille.

Varkauden seurakunnan kauneimmissa joululauluissa, joissa tavallisesti on ollut yli 100 henkilöä paikalla, yli 16-vuotiailta osallistujilta edellytetään koronapassin esittämistä.

Koronapassi pyydetään esittämään kauneimmat joululaulut sunnuntaina 12. joulukuuta kello 15 Kuoppakankaan seurakuntakeskuksessa, lasten kauneimmat joululaulut maanantaina 13. joulukuuta kello 18 Varkauden pääkirkossa, kauneimmat joululaulut sunnuntaina 19. joulukuuta kello 18 Kangaslammin kirkossa ja kauneimmat joululaulut sunnuntaina 19. joulukuuta kello 18 Varkauden pääkirkossa.

Huonontuneen koronatilanteen vuoksi näissä ja muissa seurakunnan joulunajan tilaisuuksissa seurakunnan työntekijät keräävät osallistujien nimet ja yhteystiedot mahdollisten koronatartuntojen jäljittämisen helpottamiseksi. Tilaisuuden järjestäjät säilyttävät kerättyjä tietoja 14 vuorokauden ajan, jonka jälkeen nimitiedot sisältävät listat tuhotaan.

Varkauden seurakunta myös toivoo tiedotteessaan, että tilaisuuksissa käytetään maskia ja desifioidaan tullessa kädet. Jos omaa maskia ei ole tai se on unohtunut, maskin saa tilaisuuden ajaksi myös seurakunnan toimipisteistä. Myös seurakunnan työntekijät käyttävät maskia.

Tilaisuuksiin kannattaa tulla vain terveenä.

Kirkkotiloissa säilytetään riittävä etäisyys muihin. Seurakunnan tilojen ja pintojen puhdistamista on tehostettu.

Kirkollisia toimituksia, perhejuhlia ja ryhmiä varten tilojen varatessa asiakkaat ohjataan riittävän väljiin tiloihin. Myös muistotilaisuuksissa ruokailijat sijoitellaan tilaan riittävän väljästi.

Seurakuntavirastolla palvellaan mielellään ajanvarauksella.

Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain nojalla Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikki sisätiloissa järjestettävät yli sadan henkilön yleisötilaisuudet, joissa on käytössä katsomotiloja, joissa kaikille osallistujille ei ole määritelty istumapaikkoja. Lisäksi yleisötilaisuuksiin kuuluvat yli sadan hengen yhteislaulutilaisuudet on kielletty.

Aluehallintoviraston määräys on voimassa 6. – 27. joulukuuta.

Rajoituksilta välttyy, mikäli tapahtuman järjestäjä edellyttää yleisötilaisuuksiin osallistuvilta ihmisiltä koronatodistuksen eli koronapassin esittämistä.

Kommentoi