Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syvää kumppanuutta konepajan katon alla: Konecranes hoitaa Andritz Warkaus Worksin kunnossapidon ja sisälogistiikankin

Kun Andritz Warkaus Worksin konepajalle Varkauteen tulee tavaraa tai tarvikkeita, kuorman ottaa vastaan Konecranes. Samalla tavoin kumppaniyritys on saattelemassa matkaan Worksilta lähteviä tuotteita.

Ison konepajan sisälogistiikan hoitaminen on yritysten muutenkin pitkälle viedyn kumppanuuden erikoisuus. Siinä Konecranes on mukana ainoastaan Varkaudessa.

– Ohjataan rekat oikealle purkupaikalle, kuorma tarkistetaan ja puretaan rekka ja lisätään tarvikkeet varastosaldoihin. Meiltä myös tilataan, jos tuotanto tarvitsee tavaraa.

– Kappaleita liikutellaan välivarastoon ja lähetetään valmiita maailmalle. Meillä on kokonaisvastuu, kuvailee huoltopäällikkö Pasi Jalava Konecranesilta.

Konecranes on toiminut Andritz Warkaus Worksilla vuodesta 2015. SIsälogistiikan hoito oli tuolloin yritykselle aivan uusi alue.

Edessä on iso yhteinen ponnistus.

Teollisuuden koneiden kunnossapidossa sen sijaan yrityksellä on isoja asiakkaita Itä-Suomessakin. Asiakkaina ovat muun muassa Hydroline Kuopiossa, Abloy Joensuussa ja Andritz Savonlinna Works.

Suomalainen Konecranes mielletään yleensä vain nostureiden valmistajaksi ja huoltajaksi.

– Konecranes tunnetaan Suomessa ja maailmalla nostureista, mutta meillä on omana linjanaan myös työstökonehuolto, Machine Tools Service, Pasi Jalava kertoo.

– Konecranes huoltaa ja korjaa kaikenlaisia ja kaikenmerkkisiä teollisuuden koneita ja laitteita. Pystymme hyvin räätälöimään palvelukonseptia asiakkaan tarpeiden mukaan.

– Olemme tavallaan ”sitoutumattomia”. Emme kunnossapitopuolella edusta mitään tiettyä merkkiä tai valmistajaa. Kaikki laitteet kuuluvat katalogiin, Jalava sanoo.

Varkaudessa Konecranesilla on kokonaisvastuu Andritz Warkaus Worksin kunnossapidosta.

Tämäntyyppisen, pitkälle viedyn yhteistyön ajatus on tietenkin se, että asiakas pystyy keskittymään omaan ydinosaamiseensa ja omien tuotteidensa tekemiseen, Jalava kertoo. Andritz Warkaus Works on suuren kansainvälisen konsernin osana erikoistunut vaativien kattilalaitosten tekemiseen.

– Toki kumppanuudessa on etuja, jotka ovat syntyneet tiiviin yhteistyön tuloksena, sanoo AWW:n toimitusjohtaja Antti Kettunen.

– Asioista pystytään puhumaan avoimesti yhteisellä kielellä, asettamaan yhteiset tavoitteet ja toimimaan yhtenä joukkueena.

– Vaatimuksena on tiivis kommunikointi, systemaattinen raportointi sekä pidemmän tähtäimen kehityssuunnitelma. Positiivisen kehitysasenteen pitää olla molemminpuolista, Kettunen listaa.

Luottamus ja kommunikaatio ovat avainasioita.

– Kaiken A ja O on, että luottamuksen pitää olla molemminpuolista. Kun yhdessä sovitaan asiat ja rajapinnat, resurssit kohdistuvat oikein eikä tule päällekkäisyyksiä tai ylimääräistä työtä, Pasi Jalava sanoo.

Edessä on pian uusi, iso yhteinen ponnistus, kun Warkaus Works muuttaa ensi vuonna uusiin teollisuustiloihinsa. Samaan aikaan tuotanto pyörii varsin tukevalla työkuormalla

– Olemme myös asiakkaan kanssa vahvasti mukana Paja-projektissa. Toivotaan, että yhteistyö jatkuu pitkälle eteenpäinkin, Pasi Jalava sanoo.

– Uuden Pajan osalta on pystytty tiivistämään ja laajentamaan yhteistyötä entisestään, jotta itse muutto ja siihen liittyvät tekniset yksityiskohdat suunnitellaan yhteistyössä mahdollisimman tarkasti. Näin tehden minimoidaan kustannukset ja häiriöaika tuotannolle, Antti Kettunen kertoo.