Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miestä ammuttiin Varkaudessa viikonloppuna – poliisi tutkii tapon yritystä

Poliisi tutkii ampumavälikohtausta Varkaudessa.

Varkauden sairaalan ensiapuun toimitettiin lauantai-iltana varkautelainen kolmekymppinen mies, jota oli ammuttu alavartaloon. Poliisi tutkii tapausta alustavasti tapon yrityksenä.

Poliisin mukaan asian esitutkinta on vielä niin alkuvaiheessa, ettei poliisi kommentoi julkisesti, onko tiedossa, missä miestä oli ammuttu ja ketä teosta epäillään.

Jos jollakin on havaintoja tai tietoja tapauksesta, asian voi kertoa poliisille 0295 415 232 tai vihjesähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Poliisille voi kertoa myös luottamuksellisesti tietojaan Varkaudessa sattuneiden väkivallan tekojen tekijöistä ja taustoista.

Useita rikoksia tutkinnassa

Poliisi tutkii tällä hetkellä useita erittäin vakavia väkivallantekoja Varkaudessa.

Perjantaina 5. marraskuuta kaksi naamioitunutta miestä tunkeutui Könönpellossa rivitaloon veitsien kanssa ja kyseli nimeltä henkilöä. Asunto oli kuitenkin väärä eikä siellä ollut etsittyä miestä. Tilanne oli silti asukkaalle pelottava ja välikohtaus olisi voinut olla hyvin vaarallinen, jos veitsimiehet olisivat löytäneet etsimänsä henkilön.

Poliisilla ei ollut tekijöistä tietoa viime viikkoon mennessä.

Lokakuun lopussa nuoren miehen epäillään puukottaneen tuttuaan Varkaudessa. Poliisi otti epäillyn kiinni ja käräjäoikeus vangitsi hänet tutkintavankeuteen.

Sama mies oli yksi syytetyistä tapahtumasarjassa, jossa kolmea miestä vastaan aloitettiin oikeudenkäynti Varkaudessa vastikään aiemmista tapahtumista. Vakavin rikosnimike oikeudenkäynnissä on ryöstön yritys.

Sitä ennen 16.–17. lokakuuta välisenä yönä miestä ammuttiin olkapäähän Kommilassa. Mies oli ollut ravintolassa, josta hän välillä kävi ulkona. Kun mies palasi ravintolaan, hänellä oli ampumavamma.

Myös Kommilan ampumavälikohtaus on ollut poliisilla selvittävänä.

Kaikki tapaukset eivät liity toisiinsa, mutta osassa niistä on vielä selvitettävänä, mistä teoissa on kyse eli keitä henkilöitä tapauksiin liittyy ja mitä motiiveja.

Varkaudessa on aiempinakin vuosina ollut satunnaisesti rikossumia, jolloin lyhyessä ajassa alueella on tapahtunut paljon väkivalta- ja ampuma-aserikoksia.

Varkaudessa käytetään ja siellä on tarjolla erittäin paljon huumeita. Paikallisten mukaan kannabiksen kanssa käytetään yleisesti huumelääkkeitä.

Varkauden seudulle on viime vuosina muuttanut myös paljon muualta Suomesta kuten Kuopiosta tai Pohjois-Suomesta ihmisiä, joilla on aiempia huumerikostuomioita. Tiedossa ei ole yhtä syytä ilmiölle, mutta Varkaudesta ilmeisesti saa helposti vuokra-asuntoja ja toisekseen huumeiden käyttäjät ovat käsityksessä, että myös huumetarjonta kaupungissa on runsasta.

Tiedossa ei ole, että Varkaudessa olisi viime vuosina löytynyt sen enempää luvattomia ampuma-aseita kuin esimerkiksi Kuopion tai Ylä-Savon seuduilta.