Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäellä todettu yksi uusi koronatartunta – viisi henkilöä karanteenissa

Pieksämäellä on tällä viikolla todettu yksi uusi koronatartunta päiväkoti-ikäisellä lapsella. Tartunnasta karanteeniin asetettiin viisi henkilöä. Julkisia altistumispaikkoja ei tartunnasta ole. Päiväkodin työntekijöitä on kehotettu hakeutumaan testiin ja he odottavat testitulosta karanteenissa.

Pieksämäellä koronatilanne on pysynyt hyvänä, vaikka lähikunnissa tartuntoja on todettu runsaasti ja tilanne on hankala.

– Nyt kannattaa olla erityisen huolellinen tartunnan välttämisessä ja hakeutua testiin pienissäkin oireissa, vaikka olisi saanut kokonaisen rokotesarjan. Herkällä testaamisella estetään mahdollisten tartuntaketjujen paisuminen laajoiksi, Pieksämäen kaupungin tiedotteessa todetaan.

Essoten koronanyrkki kiristi yleistä maskisuositusta tiistain kokouksessaan, ja maskin käyttöä suositellaan nyt laajemmin; eli kasvomaskin käyttösuositus koskee yli 12-vuotiaita koronarokotettuja ja rokottamattomia sisätiloissa, joissa alle kahden metrin lähikontakteja on vaikeaa välttää. Erityistä huomiota kasvomaskin käyttöön tulee kiinnittää joukkoliikenteessä, ulkomailta Suomeen palatessa, koronatestissä asioinnissa, toimitiloissa ja julkisilla paikoilla. Lisäksi tulee edelleen muistaa myös huolellinen käsihygienia ja turvavälien säilyttäminen.