Rahakeräys kotinsa menettäneille käynnistyi – keräyksen avulla pystytään tarjoamaan täsmäapua

Viime viikonloppuna kotinsa menettäneitä on nyt mahdollista auttaa rahallisesti Kotimaanavun kautta. Sari Ristamäki
Päivi Konttinen

Päivi Konttinen

Varkauden seurakunnan diakoniatyö on käynnistänyt yhdessä Kotimaanavun kanssa rahakeräyksen viime viikonloppuna Varkaudessa kotinsa menettäneille. Keräyksen tavoitteeksi on asetettu 20 000 euroa.

– Toiveena on, että varoja tulisi paljon enemmän, sillä tarvetta kyllä on. Joku on menettänyt kaiken irtaimistonsa, joku omistusasuntonsa, jollain ei ole irtaimistolle vakuutuksia, Riitta Sulkko, johtava diakonian viranhaltija sanoo.

Monta ihmistä jäi ilman kotia viime viikonloppuna rivitalon tulipalossa ja kerrostalon räjähdyksessä. Asunnon menettäneissä oli sekä perheitä että yksinasuvia.

– Tuen tarpeen kartoitus on osittain vielä kesken, mutta on selvää, että apua tarvitaan moniin eri asioihin; välttämättömiin kodin tavaroihin, vaatteisiin, ruokaan ja erilaisiin laskuihin. Apua jaettaessa ei katsota kirkkoon kuulumista, vaan mennään aina hätä edellä ja apu kohdennetaan kartoitettujen tarpeiden mukaisesti.

Sulkko sanoo, että ihmisten auttamishalu on herännyt Varkaudessa ja tämä keräys kohdentuu siihen tarpeeseen, mikä tarvitsijoilla juuri nyt on.

Kotimaanapu on osa Kirkkopalveluita. Kirkkopalvelut ry on puolestaan seurakuntien ja kristillisten toimijoiden valtakunnallinen yhteistyö- ja palvelujärjestö sekä hyvinvointi- ja koulutuspalvelujen tuottaja Suomessa.

Varkauden seurakunnalla on jatkuva sopimus Kotimaanavun kanssa niin, että kun seurakunta saa avunpyynnön, kuten nyt on tapahtunut, se pystyy helposti avaamaan keräyksen jo olemassa olevan sopimuksen vuoksi. Diakoniatyö kartoittaa tilannetta kaupungin sosiaalitoimen kanssa yhteistyössä. Keräysvaroja ei tilitetä kenellekään käteisenä, vaan sillä maksetaan puolesta esimerkiksi ostoksia, vuokria ynnä muita kuluja, mitä syntyy, kun tulipalon jälkeen rakentaa tyhjästä uutta elämää.

Lahjoittaa voi:

https://www.lahjoitaapua.fi/kohde/apua_tulipaloissa_kotinsa_menettaneille_varkauteen

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty