Influenssarokotukset alkavat Varkaudessa marraskuussa: ajanvaraus aukeaa maanantaina, maksullisen rokotteen reseptin saa Klinikpron kautta

Kausi-influenssarokotukset alkavat maanantaina 1. marraskuuta. Sauvo Jylhä
Tiina Laine

Tiina Laine

Kausi-influenssarokotukset alkavat maanantaina 1. marraskuuta, kertoo Varkauden terveyspalvelujen osastonhoitaja Anu Väänänen.

Varkaudessa rokotuspaikkana toimii kaupungintalon B-rappu eli sama paikka, missä annettiin koronarokotuksia. Ajan influenssarokotukseen voi varata sähköisesti kansalaisen terveyspalvelun kautta.

– Aikaa varatessa täytyy lisätietokohtaan merkitä millä perusteella saa maksuttomaan influenssarokotteen, Väänänen muistuttaa.

Sähköinen ajanvaraus sekä puhelinajanvaraus aukeaa maanantaina 18. lokakuuta.

Kangaslammilla influenssarokotuksia annetaan 1.11., 4.11., 8.11. ja 11.11. terveysasemalla.

Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä.

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, raskaana olevat naiset, kaikki 65-vuotta täyttäneet, alle 7-vuotiaat lapset (aika varataan ensisijaisesti lastenneuvolaan), sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, varusmiespalveluksensa aloittavat sekä vakavalle influenssalle erityisen alttiiden lähipiiri.

Sosiaali- ja terveysministeriö valmistelee parhaillaan lähipiirien rokotuksia koskevaa asetusmuutosta. Muutos pyritään saamaan voimaan mahdollisimman pian, viimeistään lokakuun loppuun mennessä. Lähipiirin rokotukset voi aloittaa vasta, kun asetusmuutos astuu voimaan.

Henkilö, joka ei ole oikeutettu ilmaiseen rokotteeseen, voi ostaa rokotteen apteekista reseptillä ja hänet rokotetaan yleisenä rokotuspäivänä. Reseptin saat ottamalla Klinikpron kautta yhteyttä omalle terveysasemalle tai soittamalla terveysasemalle.

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon influenssarokotuksista tullaan tiedottamaan lähiaikoina Wilman kautta.

– Ota rokotuksiin Kela-kortti mukaan ja helposti riisuttava paita päälle. Rokotuspaikalle kannattaa tulla vasta sitten, kun on oma vuoro, jotta turvavälit pysyvät riittävinä. Rokotuksiin tullaan myös vain terveinä, Väänänen opastaa.

Rokotusajan voi tilata myös puhelimella numerosta 044 444 2585 ma-ke kello 13–15.00.

Kommentoi