Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varkaudessa perjantaina seitsemän uutta koronatartuntaa – Pohjois-Savossa on maan korkein ilmaantuvuus

Varkaudessa todettiin perjantaina seitsemän uutta koronatartuntaa. Suurin osa uusista koronapositiivisista on ollut jo karanteenissa.

Lisäksi tartuntoihin liittyy uusia lähikontakteja, jotka on tavoitettu terveydenhuollon toimesta.

Koronalle on voinut altistua tietämättään Prismassa sunnuntaina 19 syyskuuta noin kello 18.15–18.30.

Sosiaali- ja terveystoimen johtoryhmä muistuttaa edelleen kuntalaisia koronatestin jälkeen pysyttelemään karanteenin kaltaisissa olosuhteissa tuloksen saapumiseen asti. Kodin ulkopuolella ei saa liikkua tai vieraita ottaa vastaan ennen tuloksen varmistumista.

Torstaina uusia tartuntoja todettiin Varkaudessa kaksi ja Joroisissa kolme.

Varkauden tartunnoissa ei ollut uusia altistuneita.

Joroisissa on voinut altistua yhtenäiskoulussa yhdessä luokassa. Asianosaisille oppilaille ja heidän huoltajilleen on lähetetty asiasta Wilman kautta viesti.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirialueen koronaviruksen ilmaantuvuusluku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tartuntatautirekisterin mukaan nyt 147,3, joka on korkein lukema koko maassa.

Kuopion yliopistollisen sairaalan tiedotteen mukaan tauti jyllää nuorissa aikuisissa, ja nuorten oireet ovat kuitenkin pääsääntöisesti lieviä eikä sairaalahoidon lisääntyvää tarvetta ole odotettavissa.

Seuraavaksi suurimmat ilmaantuvuusluvut ovat Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin alueella (139,3) ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella (137,7).

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tartuntatautirekisterin tilastot päivittyvät muutamien päivien viiveellä ja tiedot voivat päivittyä myös takautuvasti.