Kolme uutta koronatartuntaa todettiin Varkaudessa torstaina: Soten johtoryhmä tarkensi testauskäytäntöjä

Alueellisen koronakoordinaatioryhmän linjausten mukaisesti koronavirustestiä ei pääsääntöisesti tarvita lievästi oireilevilta henkilöiltä, jos hän on saanut kaksi koronarokotetta ja toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään viikko. Päivi Konttinen

Varkauden sosiaali- ja terveystoimi tiedottaa, että Varkaudessa todettiin torstaina kolme uutta koronatartuntaa. Tartunnan saaneet henkilöt ovat olleet jo karanteenissa.

Tapausten tiimoilta on todettu yksi uusi altistus, joka on tavoitettu terveydenhuollon toimesta. Koronatartuntoihin liittyen ei ole tullut uusia altistumispaikkoja.

Kaupungin sosiaali- ja terveystoimen johtoryhmä tiedotti myös testauskäytännöistä, jotka ovat muuttuneet.

Alueellisen koronakoordinaatioryhmän linjausten mukaisesti koronavirustestiä ei pääsääntöisesti tarvita lievästi oireilevilta henkilöiltä, jos hän on saanut kaksi koronarokotetta ja toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään viikko, tai jos henkilö on sairastanut varmennetun koronavirusinfektion edeltävän kuuden kuukauden aikana.

Muutos ei koske henkilöitä, jotka ovat hakeutuneet hankalien oireiden vuoksi päivystykseen tai sairaalahoitoon ja joiden tiedetään altistuneen koronavirukselle kahden viikon sisällä. Muutos ei myöskään koske sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastyössä olevia työntekijöitä tai ikääntyneiden hoiva- ja hoitoyksiköiden asukkaita. Vakavan koronavirusinfektion riskiryhmään kuuluvia muutos ei koske.

Alle 12-vuotiaiden lasten testaamisen tarvetta arvioidaan tapauskohtaisesti huomioiden alueen epidemiatilanne.

Näyte otetaan, jos lapsella on koronainfektioon sopivia oireita ja lapsen infektio-oireet edellyttävät testausta lääkärin arvion mukaan, lapsen tiedetään altistuneen tunnetulle koronavirustapaukselle edeltävän kahden viikon sisällä tai lapsen perhepiirissä on yli 16-vuotiaita, joilla ei ole täyttä rokotussuojaa.

Saman perheen yhtä aikaa sairastavista riittää alkuvaiheessa yhden henkilön testaaminen. Jos näyte on positiivinen, testataan kaikki perheen oireiset.

Oireettomat tutkitaan ainoastaan tartuntatautilääkärin harkinnan perusteella tartuntaketjuja jäljitettäessä sekä sellaisissa olosuhteissa, joissa on kohonnut riski taudin laajalle leviämiselle tai tarttumiselle etenkin riskiryhmiin kuuluviin.

Karanteeniin asetetuista oireettomista henkilöistä ei pääsääntöisesti oteta koronatestejä karanteenin lyhentämiseksi.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin