Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi valvoo Itä-Suomessa autoilijoiden tarkkaavaisuutta sekä turvalaitteiden käyttöä

Itä-Suomen poliisi tiedottaa, että se aloittaa torstaina valvontajakson, jonka aikana liikennevalvontaa suunnataan erityisesti autoilijoiden turvalaitteiden, kuten turvavöiden käyttöön sekä tarkkaamattomuutta liikenteessä aiheuttaviin tekijöihin.

– Itä-Suomessa poliisi valvoo tehostetusti kuljettajien sekä autoissa matkustavien turvavyön käyttöä sekä kuljettajien matkapuhelimen käyttöä ajon aikana, kertoo liikennepoliisin komisario Seppo Porokka tiedotteessa.

Liikenneturvallisuuden kannalta on erityisen tärkeää, että kuljettaja keskittyy ajon aikana vain ajoneuvon kuljettamiseen sekä muun liikenteen huomioimiseen.

– Turvavyöt tulee olla ajon aikana kiinnitettynä kuljettajan lisäksi kaikilla matkustajilla. Pienemmät lapset tulee sijoittaa turvaistuimeen ja vähän isompien lasten on syytä käyttää istuinkoroketta, jotta turvavyö asettuu oikein, Seppo Porokka neuvoo.

Porokka tarkentaa, että lain mukaan alle 135 senttiä pitkä lapsi tarvitsee E-säännön mukaisen turvaistuimen henkilö-, paketti- ja kuorma-autolla matkustaessaan. Alle 3-vuotiasta lasta ei saa koskaan kuljettaa ajoneuvossa ilman turvalaitetta.

Porokan mukaan valvontajakso kestää 22. syyskuuta asti ja jakson aikana valvotaan myös nopeuksia sekä muuta ajokäyttäytymistä.