Itä-Suomen poliisi on saanut satoja valvontapyyntöjä alkuvuonna: Varkaudessa on valvottu muun muassa mopoilua ja veneliikennettä

Kuluvan vuoden aikana Itä-Suomen poliisissa on kohdistettu valvontaa kansalaisilta tai yhteistyötahoilta saapuneiden pyyntöjen pohjalta noin 450 eri kohteeseen, Itä-Suomen poliisista kerrotaan. Kuukausittain valvontakohteiksi valikoituu noin 50 kohdetta ympäri Itä-Suomea. Näissä pyynnöissä pyritään huomioimaan poliisin läsnäolo myös maakuntakeskusten ulkopuolella pienemmissä taajamissa.

Yksi pahimmista häiriönaiheuttajista kuluneen kesän aikana on ollut mopoilu, joka on kiristänyt kansalaisten hermoja erityisesti tällaisena hellekesänä, jolloin nukutaan mielellään ikkunat auki. Häiritsevää mopoilua on valvottu muun muassa eteläisellä alueella Heinävedellä, Mikkelissä ja Varkaudessa eri osoitteissa ja Pieksämäellä.

Poliisi on puuttunut kuluneen kesän aikana myös nuorison häiriökäyttäytymiseen, kuten yölliseen metelöintiin, roskaamiseen ja paikkojen töhrimiseen eri puolilla Itä-Suomea useiden koulujen ja päiväkotien piha-alueilla.

Valvontapyyntöihin liittyen ajonopeuksia on valvottu kymmenissä eri kohteissa ympäri Itä-Suomea. Valvontaa on tehty perinteisesti tutkaamalla sekä liikuteltavan automaattisen kameravalvontakaluston voimin.

Osa valvontapyynnöistä on ohjattu eteenpäin kaupunkien ja kuntien liikennesuunnitteluun. Tällöin kohteet ovat olleet sellaisia, että niissä ilmenneisiin ongelmiin voisi olla apua rakenteellisista ratkaisuista, kuten hidastetöyssyistä tai ajamisen estävistä rakenteista.

Vesiliikenteeseen liittyvien valvontapyyntöjen myötä on vesiliikennevalvontaa kohdistettu muun muassa Rautalammille, Ristiinaan, Savonlinnaan Virtasalmelle, Kuopion Saaristokaupunkiin ja Kumpusaareen, Varkaudessa Taipaleen kanavalle sekä Leppävirralle.

Useimmiten on riittänyt kansalaisten kanssa käyty keskustelu, eli ohjeistus ja neuvonta. Muutamissa tapauksissa on päädytty kirjallisiin seuraamuksiin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut