Koululaisten rokotukset pyritään aloittamaan Varkaudessa perjantaina – vanhempia pyydetään huolehtimaan allekirjoitetut lupalaput lasten mukana kouluille nopeasti

Varkaudessa on tavoitteena aloittaa koululaisten rokottaminen perjantaina. Tämä onnistuu, jos vanhempien allekirjoittamat laput palautuvat kouluille nopeasti. Minna Lyytinen
Päivi Konttinen

Päivi Konttinen

Loppuviikolla aloitetaan Varkaudessa 12-15-vuotiaiden rokottaminen kouluissa.

– Tavoitteena on aloittaa rokotukset mahdollisimman nopeasti, siksi olisi tärkeää, että allekirjoitettu ”lupalappu” on lapsen repussa mukana, sosiaali- ja terveysjohtaja Soile Merilä muistuttaa.

Jos lappu” on kadonnut, omalta terveydenhoitajalta pyydetään uusi. Vanhempien toivotaan keskustelevan lasten ja nuorten kanssa rokotteen ottamisen tärkeydestä.

Kouluterveydenhuolto hoitaa rokottamisen ja koronarokotuksen piiriin kuuluvat 12 vuotta täyttäneet kuudesluokkalaiset sekä yläkoululaiset.

Kuten muidenkin rokotteiden kohdalla, alaikäinen voi itse päättää koronarokotteen ottamisesta, jos terveydenhuollon ammattilainen katsoo, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään hoidostaan. Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa ja siksi asia arvioidaan tapauskohtaisesti.

Jos nuori ei ole kykenevä päättämään hoidostaan itse, rokotuspäätökseen tarvitaan huoltajien suostumus.

Kommentoi