Terveysjohtaja Soile Merilä tehostetun palveluasumisen yksikön altistumisista: "Nyt tehdään kaikki mahdollinen, että tartuntaketjut saadaan katkaistua"

Koko yksikön henkilökunta ja kaikki asukkaat testataan. Kati Soininen
Päivi Konttinen

Päivi Konttinen

Yksityisessä tehostetun palveluasumisen yksikössä asiakkaat ja henkilökunta ovat altistuneet koronavirukselle toisen Varkaudessa viikonloppuna todetun koronatartunnan tiimoilta. Toinen tartunta on todettu ulkopaikkakuntalaisella. Altistuneet on asetettu karanteeniin.

Yksityisen tehostetun palveluasumisen yksikön kaikki asiakkaat ja henkilökunta testataan mahdollisen tartunnan varalta.

– Valitettavasti en voi kertoa, missä yksikössä altistuminen on tapahtunut, koska on kysymys niin leimaavasta asiasta ja yksityisestä toimijasta, sosiaali- ja terveysjohtaja Soile Merilä sanoo.

Hän ei myöskään tiedä, kuinka montaa henkilöä altistuminen koskee.

Merilän mukaan tällä hetkellä tehdään kaikki mahdollinen työ, että tartuntaketjut saadaan katkaistua mahdollisimman nopeasti.

Kaikki, sekä yksityisten että julkisen puolen tehostetun palveluasumisen yksiköiden asukkaat on Varkaudessa rokotettu Merilän mukaan kahteen kertaan.

Hoitohenkilökunta on ottanut rokotteita hyvin, mutta sosiaali- ja terveysjohtajan mukaan työnantajalla ei ole oikeutta lähteä kyselemään rokotteiden ottamisesta.

Koronavirukselle on voinut altistua perjantaina 6.8. kello 10.30–11 Instrumentariumissa, kello 11–11.30 Team Sportiassa ja kello 14–15 Savontien R-kioskilla.

Kommentoi