Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueella kymmenen uutta koronatartuntaa

Tuhannen koronatartunnan saaneen raja meni rikki viikonloppuna Essoten alueella. Viime perjantain tiedotteen jälkeen Essoten alueella on todettu 10 uutta positiivista koronatestien tulosta. Noin puolet tartunnoista löytyi karanteeniin asetettujen joukosta, loput ovat uusia.

Tartuntojen jäljitys on edelleen käynnissä osassa tapauksissa, eikä niiden lähde ole tiedossa.

– Uusia tartuntoja näyttää ilmenevän hyvin tasaista tahtia. Muutamien henkilöiden tauti vaatii myös sairaalahoitoa, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa.

Essote on päivittänyt jälleen ja tulee todennäköisesti päivittämään lisää altistumispaikkojen listaa. Tartunnanjäljitys ei tavoita kaikkia tapahtumissa käyneitä ja heitä suositellaan hakeutumaan herkästi koronatesteihin, mikäli pieniäkin koronaan viittaavia oireita ilmenee.

Maanantaista lähtien Essote on alkanut tarjota rokotteita kaikille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.

– Pääosa lapsista ja nuorista rokotetaan yhteistyössä kouluterveydenhuollon kanssa. Halutessaan lapset ja nuoret voivat ottaa rokotteen myös joukkorokotuspaikoissa, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen koronatilanne on huonontunut. Aluehallintovirasto selvittää alueensa sairaanhoitopiirien näkemyksiä tartuntatautilain mukaisten rajoittamispäätösten välttämättömyydestä. Päätökset mahdollisista rajoituksista tehdään viimeistään viikon 33 alkupuolella.

Aluehallintovirasto voi tehdä päätöksen kokoontumisrajoituksista vain, jos se on välttämätöntä epidemian leviämisen estämiseksi. Hallituksen hybridistrategian mukaan kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla suositellaan kokoontumisten rajoittamista. Päätökset tehdään kuitenkin aina tartuntatautilain mukaan ja asiaa huolellisesti alueella selvittäen ja arvioiden.

Itä-Suomen aluehallintoviraston alueella toimivat Etelä-Savon, Itä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirit.

Juttua päivitetty 9.8.2021 kello 17.15.