Avi: Pohjois-Savossa ei oikeudellisia edellytyksiä kokoontumisrajoituksille

Kuopiossa tuhannet ihmiset menevät viikonloppuna Väinölänniemelle Kuopiorockiin. Aake Roininen
Janne Niiranen

Janne Niiranen

Pohjois-Savoon ja Pohjois-Karjalaan ei ole tulossa kokoontumisrajoitusten kiristyksiä, vaikka maakunnat ovat siirtyneet koronapandemian kiihtymisvaiheeseen.

Itä-Suomen aluehallintovirasto (avi) arvioi perjantaina, että oikeudellisia edellytyksiä kokoontumisrajoituksien asettamiselle ei ole kummankaan sairaanhoitopiirin alueella.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri ja Siun sote ovat arvioissaan katsoneet, että vaikka tartuntamäärät ovat niiden alueella korkeat, tällä hetkellä ei ole välttämätöntä rajoittaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä. Vaikka koronan ilmaantuvuus on kasvanut, vakavien tautitapausten määrä on pysynyt alhaisena eikä sairaalahoidon kantokyky ole tällä hetkellä vaarassa.

Sairaanhoitopiirien mukaan rokotukset etenevät koko ajan, mikä vähentää vakavien sairastumisten riskiä ja sairaalahoidon tarvetta.

Tartuntojen lähteet ovat pääosin tiedossa ja tapausten jäljitettävyys on säilynyt hyvällä tasolla.

Avi seuraa epidemiatilanteen kehittymistä tiiviisti ja arvioi kokoontumisrajoitusten tarvetta yhdessä muiden viranomaisten kanssa. Virasto korostaa rokotusten tärkeyttä ja jokaisen vastuullista käyttäytymistä tartuntojen ehkäisemiseksi.

Aluehallintoviraston päätöstä mahdollisista kokoontumisrajoituksista odoteltiin jo torstaina, mutta se sai viimeiset tarvittavat selvitykset vasta torstai-iltana virka-ajan päättymisen jälkeen.

Avilta puuttuu lakisääteisiä selvityksiä – päätös kokoontumisrajoituksista siirtyy

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty