Ensimmäiseen rokotukseen pääsee ilman ajanvarausta Varkaudessa ensi torstaina ja lauantaina

Ilman ajanvarausta annetaan rokotuksia heille, jotka eivät ole saaneet ensimmäistä rokotetta. Arkisto/Minna Lyytinen

Varkauden kaupungin terveyspalvelut järjestävät walk-in-rokotukset heille, joille ei vielä ole ensimmäistä rokotusta. Ilman ajanvarausta voi käydä ottamassa rokotuksen torstaina 29. heinäkuuta kello 16–20 ja lauantaina 31. heinäkuuta kello 9–15. Paikkana on liikuntatalo (Järvelänkatu 12). Sisäänkäynti pääovesta, jonka jälkeen rokotuspaikkaan on opasteet.

– Ilman maskia paikalle ei saa tulla. Jos unohdat maskin, tarjoamme sen toki. On myös tärkeää muistaa pitää koko ajan turvavälit ja käyttää tiloissa olevaa käsidesiä, ohjeistaa sosiaali- ja terveysjohtaja Soile Merilä.

Varkauden terveyspalvelut ovat saaneet ilman ajanvarausta järjestettäviin rokotuksiin yhteensä 450 annosta rokotteita, jotka jaetaan näille kahdelle päivälle. Kaupunki tiedottaa verkkosivuilla rokotteiden saatavuudesta.

– Toivomme voivamme rokottaa mahdollisemman monen, jolta vielä puuttuu ykkösrokote. Pahoittelemme rokotteiden rajallista määrää.

Toisen rokotuksen ajanvarauksen saa ensimmäisen rokotuksen yhteydessä.

– Taustalla on se, että Varkaudessa on nyt paljon altistumisia ja halutaan rokotuskattavuus nopeasti paremmaksi, Merilä kertoo.

Varkaudessa myös nuoret ovat käyneet rokotettavina kiitettävästi, mutta silti kolmasosa kaupunkilaisista ei ole saanut vielä ensimmäistäkään annosta.

 Toivomme voivamme rokottaa mahdollisemman monen, jolta vielä puuttuu ykkösrokote.

Soile Merilä

Kommentoi