Riikka-rajuilma saapui Savoon – kadut lainehtivat jo Kuopiossa

Riikka-rajuilma saapui ennusteen mukaan Savoon.

Ensimmäiset sateet alkoivat Kuopiossa puolilta päivin. Samalla alkoivat myös ensimmäiset ukkoset. Rajuilma alkoi hieman Kuopiota ennen Ylä-Savossa ja myöhemmin Keski-Savon suunnalla.

Rajuilman mukanaan tuomat kovat sateet aiheuttivat vesivahinkoja kiinteistöissä ja tulvia kaduilla. Pelastuslaitoksen mukaan tehtävien ruuhkahuippu osui Kuopioon, jossa oli vähän ennen kello kahteen mennessä iltapäivällä ollut vajaat kymmenen enimmäkseen pientä vahingontorjuntatehtävää.

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan kovimmat ukkoskuurot ovat edessä iltapäivällä.

Riikka-rajuilman yhteydessä voi esiintyä paikoin vaarallisen voimakkaita, yli 25 metriä sekunnissa puhaltavia puuskia. Kaikkei voimakkaimpia puuskia on ennustettu Pohjois-Savoon ja muualle maan itäosiin.

Ilmatieteen laitos on antanut laajalle alueelle maan itäosiin varoituksen rajusta ukonilmasta.

Alla olevalla videolla Riikka-rajuilman alkuhetket Kuopiossa lähellä Siilinjärven kunnanrajaa.

Rajuilma on katkonut sähköjä Savon Voiman asiakkailta lähinnä jakelualueen etelä- ja itäosissa sekä PKS Sähkönsiirron asiakkailta Riistavedellä, Tuusniemellä ja Kaavilla. Laajoilta sähkökatkoilta on kuitenkin toistaiseksi vältytty. Pahimmillaan ilman sähköä Savon Voiman ja PKS Sähkönsiirron alueilla oli noin 3000 savolaistaloutta.

Toistaiseksi Riikka-rajuilma ei ole aiheuttanut vielä laajoja sähkökatkoja. Savon Voiman verkon alueella oli puolen päivän jälkeen hetken aikaa vajaat 2500 asiakasta ilman sähköjä.

Savon Voima ja PKS Sähkönsiirto ovat varautuneet rajuilmaan ja sen mahdllisesti aiheuttamiin sähkövikoihin varaamalla henkilöstöä muun muassa vikojen korjaamiseen.

Ennusteen mukaan ukkoskuurot siirtyvät illaksi Venäjän puolelle.

Riikka-rajuilma kulkee tänään Suomen yli – jopa yli 25 metriä sekunnissa puhaltavat ukkospuuskat osuvat pahiten maan itäosiin

Sup-lautailijat erkaantuivat toisistaan Kallavedellä – Järvipelastajat hinasivat veneilijän rantaan – Riikka aiheutti kymmeniä tehtäviä pelastuslaitokselle

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut