Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Vierasjoukkue altisti Warkaus JK:n pelaajat ja toimihenkilöt, jotka asetetaan karanteeniin – Palloliitto jätti seuran yksin

Warkaus JK:n pelaajat ja toimihenkilöt ovat altistuneet koronavirukselle maanantaina Keskuskentällä pelatussa Kolmosen ottelussa, terveysviranomaiset tiedottavat.

Altistuminen on tullut vierasjoukkueen pelaajasta. Altistuneita on yhteensä noin 20 henkilöä ja heihin ollaan yhteydessä terveydenhuollon puolelta.

Palvelualuepäällikkö Reetta Kettusen mukaan pelaajat ja toimihenkilöt asetetaan karanteeniin. Myös kyseisessä pelissä olleen yleisön on nyt seurattava oireita ja hakeuduttava matalalla kynnyksellä koronatestiin.

Kun Warkaus JK:n joukkueenjohtaja Otto Janhunen sai tiedon vierasjoukkueen koronaviruksen saaneesta pelaajasta, otti hän luonnollisesti yhteyttä Suomen Palloliittoon.

– Sieltä ei osattu antaa minkäänlaisia ohjeita, miten toimia. Minusta tämä on hävytöntä vaikka onkin loma-aika ja asia pitää käydä liiton kanssa perusteellisesti läpi, Janhunen ihmettelee.

Sen sijaan Varkauden terveysviranomaisille hän antaa kiitosta: Varkaudesta on otettu yhteyttä myös ulkopaikkakuntalaisiin pelaajiin sekä tuomareihin.

– Tällä hetkellä terveysviranomaiset ovat yhteydessä jokaiseen kokoonpanossa maanantaina olleeseen pelaajaan ja antavat heille ohjeet. Edessä on karanteeni ja perjantain ottelu on siirretty Janhunen kertoo.

Warkaus JK kohtasi maanantai-iltana Iisalmen Pallo-Veikot. Varkautelaisten käsityksen mukaan vierasjoukkueessa oli mukana pelaajia, jotka olivat käyneet EM-kisoissa, mutta heille oli tehty asianmukaisesti ja ohjeiden mukaisesti koronatestit, jotka olivat ensin näyttäneet negatiivista tulosta.

Varkauden terveysviranomaiset tiedottivat, että koronavirukselle on voinut altistua siis maanantaina Warkaus JK:n pelin aikana Keskuskentällä kello 18 alkaen sekä pelin jälkeen Varkauden ABC:llä noin kello 22–23.

– Hakeuduthan herkästi koronatestiin, jos sinulla on koronavirukseen sopivia oireita, Kettunen toivoo.

Päivitetty kauttaaltaan 30.6.2021 kello 18.20.