Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus 16.6.2021 Vekara-Varkaus tarjoaa tekemistä ihan kaikille lapsille

Koronarajoitukset hellittivät juuri parahilleen ennen kuin Vekara-Varkaus viikko käynnistyi. Käsiä pitää edelleen pestä ja osallistua tapahtumiin vain terveenä, mutta yleisörajoituksia ei tarvitse enää miettiä.

On mahtavaa, että lapset pääsevät taas viikon ajan päärooliin tekemään, näkemään ja kokemaan. Vekara-Varkaus on alusta asti tehty lasten näkökulmasta: mitä lapset haluaisivat tehdä? Ja nimenomaan tehdä, sillä tapahtuman runkona ovat edelleen työpajat, joissa lapset pääsevät tekemään.

Viikon teemana on tänä vuonna ITE-taide, ja mikäpä olisi paremmin lapsille sopivaa. Teema ei tänäkään vuonna rajoita, taiteilun lisäksi tarjolla on myös liikuntaa, seikkailuja ja katsottavaa. Vain suosittu Seikkailujen Saari puuttuu vielä tänä vuonna ohjelmasta, mutta jospa ensi kesänä taas pääsee sinnekin.

Yhtenä Vekara-Varkauden kantavana ajatuksena on alusta asti ollut myös se, että viikon ohjelmasta löytyy aina sellaistakin tekemistä, joka ei maksa mitään tai on hyvin edullista. Varsinkin työpajoista löytyy ilmaista ja edullista tekemistä. Jos hinta tapahtumaan on kovin korkea, se nousee nopeasti osallistumisen esteeksi varsinkin, jos perheessä on useampi lapsi. Vekara-Varkaus tarjoaa lastenkulttuuria tässäkin mielessä ihan kaikille.

Festivaaliviikko houkuttelee ison joukon lapsia Varkauteen myös muilta paikkakunnilta. Mummolat ja muut sukulaiset täyttyvät viikon aikana vekaravieraista. Vaikka lapsivieraat jättävät kaupunkiin varmasti vähemmän matkailueuroja kuin aikuisten festareiden kävijät, ei viikon merkitystä myös matkailulle kannata väheksyä. Hyvät muistot lapsuuden Vekara-Varkaudesta voi houkutella käymään kaupungissa myös aikuisena, kukaties omien lasten kanssa.

Viikon ohjelmasta löytyy aina tekemistä, joka ei maksa mitään.