Koronarokotuksen voi Varkaudessa varata keskiviikkona kello 21 saakka – nyt rokotettavaksi pääsevät 63-vuotiaat ja sitä vanhemmat

Kaupungintalo on yksi Varkauden kolmesta rokotuspaikasta. Merja Turunen

Kaikki vähintään 63 vuotta täyttäneet varkautelaiset voivat nyt varata ajan koronarokotukseen.

Rokotusten ajanvarauksen puhelinnumero on auki poikkeuksellisesti tänään keskiviikkona 28. huhtikuuta kello 18–21. Ajanvarausnumero on 044 444 2585.

Normaalisti puhelimessa voi varata rokotusajan maanantaista torstaihin kello 9–11.30 ja 12–15. Jos numero on varattu, soittaja kuulee tiedotteen rokotusajanvarauksen ajankohtaisesta tilanteesta.

Rokotusajan voi varata myös sähköisesti kansalaisen terveyspalvelun kautta. Linkki palveluun löytyy myös kaupungin verkkosivuilta. Sähköinen ajanvaraus on auki 65 vuotta täyttäneille.

Puhelimitse rokotusajan voivat varata myös ne yli 18-vuotiaat, jotka kuuluvat riskiryhmiin 1 tai 2. Myös 63- ja 64-vuotiaat varaavat ajan puhelinpalvelun kautta.

Rokotusten suunnitelmalliseksi etenemiseksi on tärkeää, että kaikki saapuneet rokotevalmisteet saadaan pistettyä kuntalaisille ennen valmisteiden viimeistä käyttöpäivää. Rokotuksiin pyydetään tulemaan täsmällisesti ja liian aikaisin ei kannata tulla, jotta pystymme takaamaan rokotuspaikoilla turvavälit, Varkauden kaupungin terveyspalvelut muistuttaa tiedotteessa.

Rokotukseen on otettava mukaan Kela-kortti ja puettava helposti riisuttava pusero. Rokotuksen jälkeen pitää jäädä 15 minuutin seurantaan.

Kommentoi