Rokotuksia annetaan nyt yli 65-vuotiaille ja riskiryhmäläisille Varkaudessa

Rokotukset ovat edenneet Varkaudessa yli 65-vuotiaisiin. Merja Turunen

Varkaudessa on nyt varattavissa rokotusaikoja kaikille yli 65-vuotiaille sekä yli 18-vuotiaille kuntalaisille, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti (ryhmä 1) tai voimakkaasti (ryhmä 2) altistava sairaus tai tila.

– Rokotusaikoja on avattu uusille ryhmille eri rokotusvalmisteiden toimitusten varmistuttua. Rokotusten suunnitelmalliseksi etenemiseksi on tärkeää, että kaikki saapuneet rokotevalmisteet saadaan pistettyä kuntalaisille ennen valmisteiden viimeistä käyttöpäivää, toteaa vt. palvelualuepäällikkö Leena Kuusikko Varkauden terveyspalvelujen tiedotteessa.

AztraZeneca rokotetta voidaan THL:nohjeen mukaisesti yli 65-vuotiaille ja tehosterokotteet annetaan samalla valmisteella ensimmäisen rokotteen saaneille. Alle 65-vuotiaat saavat tehosteena mRNA-rokoteen (BioNTech-Pfizerin Comirnaty tai Modernan koronavirusrokote).

Varovaisuusperiaatetta noudattaen AstraZenecan rokotetta ei myöskään anneta niille 65 vuotta täyttäneille, jotka ovat aikaisemmin sairastaneet sinustromboosin eli aivolaskimotukoksen tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian (HIT). Aikaisemmin sairastettu aivoinfarkti, aivoverenvuoto tai lukinkalvonalainen vuoto ei ole este rokotteen antamiselle. Myöskään aikaisemmin sairastettu keuhkoembolia tai syvä laskimotukos esimerkiksi alaraajoissa ei ole este rokottamiselle.

Varkaudessa kaikki yli 65-vuotiaat voivat varata ajan rokotukseen sähköisesti kansalaisen terveyspalvelun kautta tai puhelimitse. p. 044 444 2585 (ma–to 9–11.30 ja 12–15). Sairautensa tai tilansa vuoksi erittäin vakavalletai vakavalle koronavirustaudille alttiit voivat varata ajan puhelimitse. Jos numero on varattu, kuulet tiedotteen rokotusajanvarauksen ajankohtaisesta tilanteesta.

Kommentoi