Varkaudessa annetaan rokotusaikoja kaikille yli 66-vuotiaille ja yli 18-vuotiaille riskiryhmäläisille: Kangaslammilla avautuu oma rokotuspiste

Varkaudessa on tarjolla rokotuksia uusille ryhmille. Merja Turunen

Rokotusaikoja on varattavissa kaikille yli 66-vuotiaille Varkaudessa. Aikoja on myös yli 18-vuotiaille kuntalaisille, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti (ryhmä 1.) tai voimakkaasti (ryhmä 2.) altistava sairaus tai tila.

Rokotusaikoja on avattu uusille ryhmille eri rokotusvalmisteiden toimitusten varmistuttua.

– Rokotusten suunnitelmalliseksi etenemiseksi on tärkeää, että kaikki saapuneet rokotevalmisteet saadaan pistettyä kuntalaisille ennen valmisteiden viimeistä käyttöpäivää, toteaa vt. palvelualuepäällikkö Leena Kuusikko Varkauden terveydenhuollon vastaanottopalveluista.

Tästä viikosta alkaen on mahdollista varata rokotusaika kolmeen rokotuspaikkaan: Hyvinvointi Ankkurin ja kaupungintalon lisäksi Kangaslammin terveysasemalle. Ajanvarauksen yhteydessä saa tiedon, missä rokotus tapahtuu.

AztraZeneca rokotetta voidaan THL ohjeen mukaisesti yli 65-vuotiaille ja tehosterokotteet annetaan samalla valmisteella ensimmäisen rokotteen saaneille. Alle 65-vuotiaita saavat tehosteena mRNA-rokoteen eli BioNTech-Pfizerin Comirnatyn tai Modernan koronavirusrokoteen.

Varovaisuusperiaatetta noudattaen AstraZenecan rokotetta ei myöskään anneta niille 65 vuotta täyttäneille, jotka ovat aikaisemmin sairastaneet sinustromboosin eli aivolaskimotukoksen tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian (HIT). Aikaisemmin sairastettu aivoinfarkti, aivoverenvuoto tai lukinkalvonalainen vuoto ei ole este rokotteen antamiselle. Myöskään aikaisemmin sairastettu keuhkoembolia tai syvä laskimotukos esimerkiksi alaraajoissa ei ole este rokottamiselle.

Varkaudessa kaikki yli 66-vuotiaat voivat varata ajan rokotukseen sähköisesti kansalaisen terveyspalvelun kautta tai puhelimitse. p. 044 444 2585 (ma - to 9.00 - 11.30 ja 12.00 - 15.00). Sairautensa tai tilansa vuoksi erittäin vakavalle tai vakavalle koronavirustaudille alttiit voivat varata ajan puhelimitse. Jos numero on varattu, tiedote kertoo rokotusajanvarauksen ajankohtaisesta tilanteesta.

Ajanvarauksen yhteydessä saa tiedon, missä rokotus tapahtuu. Tekstiviestimuistutus ajasta tulee, jos ajanvaraus on tapahtunut yli 2 vuorokautta ajanannosta.

– Rokotuksia laajennetaan edelleen lähiviikkojen aikana, Kuusikko toteaa tiedotteessa.

Rokotuksiin pyydetään tulemaan täsmällisesti ja liian aikaisin ei kannata tulla, jotta rokotuspaikoilla taataan turvavälit. Rokotukseen kannattaa ottaa mukaan Kela-kortti ja laittaa helposti riisuttava pusero päälle. Varautua kannattaa 15 minuutin seuranta-aikaan rokotuksen jälkeen.

Kommentoi