Nyt olisi aikoja rokotuksiin Varkaudessa – Tänään voi soittaa iltakuuteen asti

Koronarokotuksiin on aikoja tarjolla. Merja Turunen

Varkauden kaupungilta tiedotetaan, että rokotusaikoja on tällä hetkellä varattavissa kaikille yli 66-vuotiaille ja yli 18-vuotiaille kuntalaisille, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

– Rokotusaikoja on avattu uusille ryhmille eri rokotusvalmisteiden toimitusten varmistuttua. Rokotusten suunnitelmalliseksi etenemiseksi on tärkeää, että kaikki saapuneet rokotevalmisteet saadaan pistettyä kuntalaisille ennen valmisteiden viimeistä käyttöpäivää, vt. palvelualuepäällikkö Leena Kuusikko kertoo.

Tänään perjantaina koronarokotukseen voi poikkeuksellisesti varata ajan puhelimitse numerosta 044 444 2585 kello 13–18.

Aztra Zeneca rokotetta voidaan antaa THL ohjeen mukaisesti yli 65–vuotiaille ja tehosterokotteet annetaan samalla valmisteella ensimmäisen rokotteen saaneille. Poikkeus ovat alle 65-vuotiaat, jotka saavat tehosteena mRNA-rokoteen (BioNTech-Pfizerin Comirnaty tai Modernan koronavirusrokote).

– Varovaisuusperiaatetta noudattaen Astra Zenecan rokotetta ei myöskään anneta niille 65 vuotta täyttäneille, jotka ovat aikaisemmin sairastaneet sinustromboosin eli aivolaskimotukoksen tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian (HIT). Aikaisemmin sairastettu aivoinfarkti, aivoverenvuoto tai lukinkalvonalainen vuoto ei ole este rokotteen antamiselle.

Myöskään aikaisemmin sairastettu keuhkoembolia tai syvä laskimotukos esimerkiksi alaraajoissa ei ole este rokottamiselle.

Tällä hetkellä rokotetaan Hyvinvointi Ankkurilla ja kaupungintalolla. Ajanvarauksen yhteydessä saa tiedon, missä rokotus tapahtuu.

Tekstiviestimuistutus ajasta tulee, jos ajanvaraus on tapahtunut yli kaksi päivää ajanannosta. Rokotuksia laajennetaan edelleen lähiviikkojen aikana.

Kommentoi