Uusia ryhmiä rokotetaan koronaa vastaan Varkaudessa – Rokotuksia tarkoitus laajentaa lähiaikoina

Rokotukset laajenevat uusiin ryhmiin. Aulikki Jääskeläinen
Tiina Laine

Tiina Laine

Varkauden kaupunki tiedottaa, että tällä hetkellä rokotusaikoja on varattavissa edelleen kaikille yli 68 –vuotiaille. Sen lisäksi aikoja voivat varata yli 18-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila eli ryhmä 1:een kuuluvat.

– Rokotuspiste kaupungintalolla on avautunut ja kuntalaisten palaute pisteestä on ollut positiivista. Rokotuksia jatketaan edelleen myös Hyvinvointi Ankkurilla, kertoo vt. palvelualuepäällikkö Leena Kuusikko.

Ryhmä 1:een kuuluvilla on elinsiirto- tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes tai Downin oireyhtymä.

Varkaudessa kaikki yli 68-vuotiaat voivat varata ajan rokotukseen sähköisesti kansalaisen terveyspalvelun kautta tai puhelimitse numerosta 044 444 2585.

Sairautensa tai tilansa vuoksi erittäin vakavalle koronavirustaudille alttiit voivat varata ajan puhelimitse. Jos numero on varattu, kuulet tiedotteen rokotusajanvarauksen ajankohtaisesta tilanteesta.

– Ajanvarauksen yhteydessä saa tiedon, missä rokotus tapahtuu ja ajanvarauksesta tulee tekstiviestimuistutus. Rokotuksia laajennetaan edelleen lähiviikkojen aikana, Kuusikko kertoo.

Rokotuksiin pyydetään tulemaan täsmällisesti eikä liian aikaisin kannata tulla, jotta pystymme takaamaan rokotuspaikoilla turvavälit. Kela-kortti mukaan ja päälle helposti riisuttava pusero.

Kommentoi