Mielipide Jorma Tuukkanen: Isännöitsijät hämmentävät taloyhtiön yhtiökokouksia

Jorma Tuukkanen

Olen saanut useita yhteydenottoja ”vanhasta muistista” koskien taloyhtiöiden yhtiökokouksia. Hämmennyksen ovat aiheuttaneet isännöitsijät, jotka ovat ryhtyneet pitämään ”pöytäkirjakokouksia”, perustellen pitoa hallituksen määräyksellä rajoittaa yli kymmenen hengen kokoontumisia.

Perustelu on tuulesta temmattu, sillä Aluehallintovirasto (AVI) on muuttanut ohjeen, joka tarkoittaa ettei yhtiökokouksia enää lueta yleisötilaisuksiin eli alueelliset rajoitukset eivät koske yhtiökokouksia.

Yhtiökokouksia voidaan siis pitää entiseen tapaan, kunhan otetaan muuten huomioon koronarajoitukset. Turvallisuudesta ei saa tinkiä.

Lisätietona on saatu tieto siitä, että taloyhtiöt ovat saamassa lisäaikaa yhtiökokoustensa pitämiseen, koska oikeusministeri valmistelee ehdotusta siitä, että yhtiökokoukset voidaan pitää saamaan tapaan kuin viime vuonna syyskuun loppuun mennessä.

Oman taloyhtiöni yhtiökokous pidetään yhtiöjärjestyksemme mukaan toukokuussa hyväksi käyttäen ennakkoilmoittautumista, jotta kokoustilassa voidaan ottaa huomioon etäisyys rajoitukset. Maskit ja desinfointi kuuluvat myös kokous paikan varusteisiin.

Kommentoi