Pohjois-Savossa koronan takia sairaalahoidossa vain muutama potilas – Suositukset ja rajoitukset ennallaan

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin epidemiatilanne on edelleen rauhoittunut ja ilmaantuvuus on jatkanut laskua. Outi Paappanen

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin epidemiatilanne on edelleen rauhoittunut ja ilmaantuvuus on jatkanut laskua. Näin tiedottaa alueellinen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmä.

Aikaisemmin todetuista ryvästymistä ei ole merkittävässä määrin lähtenyt jatkotartuntoja väestöön. Sairaalahoidossa on vain muutama potilas, tehohoidossa ei ole oman sairaanhoitopiirin potilaita.

Pääsiäisen ajan matkailun mahdollinen vaikutus epidemiatilanteeseen selviää lähiviikkojen aikana, sairaanhoitopiiristä arvellaan.

Näin ollen voimassa olevat suositukset ja rajoitukset jatkuvat ennallaan. Maskinkäyttöä suositellaan, samoin etätyötä, silloin kun se on toteutettavissa sekä ikääntyneiden ja riskiryhmiin kuuluvien erityistä suojaamista.

Myös Pohjois-Savossa, kuten muuallakin, kiertää tällä hetkellä useita eri koronaviruksen muunnoksia. Uusien virusmuunnosten leviämistä voi ehkäistä samoilla keinoilla kuin aiemmin esiintyvän koronaviruksen tarttumista.

Nykyiset suositukset ja rajoitukset ovat tehokkaita myös varianttivirusten leviämisen ehkäisyssä, sairaanhoitopiiristä todetaan. Koronavirus tarttuu tehokkaasti varsinkin pitkäkestoisessa lähikontaktissa. Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronaviruksen leviämistä.

– Iäkkäiden ja riskiryhmiin kuuluvien rokotusten ollessa kesken, on edelleen äärimmäisen tärkeää hakeutua koronatestiin pienissäkin oireissa, vain tällä tavalla päästään katkaisemaan tartuntaketjut ja saadaan suojattua niitä, joille koronainfektio voi aiheuttaa vakavan taudin.

Tässä epidemiatilanteessa on ensisijaisen tärkeää edelleen vähentää lähikontakteja etenkin riskiryhmiin kuuluvien kanssa.

Avi päättää kokoontumisrajoituksista ja hallitus ravitsemusliikkeisiin kohdistuvista rajoituksista.

Kommentoi