Varkauteen aukeaa ensi viikolla uusi rokotuspaikka – Kaikille yli 70-vuotiaille tarjolla rokotusaikoja

Varkauteen aukeaa uusi rokotuspaikka ensi viikolla kaupungintalolle. Sirpa Ylönen
Tiina Laine

Tiina Laine

Rokotusaikoja on varattavissa kaikille yli 70-vuotiaille ja yli 68-vuotiaille sairautensa tai tilansa vuoksi erittäin vakavalle koronavirustaudille alttiille.

Lisäksi Varkaudessa aukeaa ensi viikolla toinen rokotuspiste kaupungintalolle ja siellä B-rappuun. Kyseessä ovat entiset sosiaalityön tilat.

Ajanvarauksen yhteydessä saa tiedon, missä rokotus tapahtuu ja ajanvarauksesta tulee tekstiviestimuistutus. Toinen rokotuspaikka on hyvinvointi Ankkuri kirjastolla.

– SPR:n Varkauden osaston vapaaehtoiset ovat olleet terveydenhuollon ammattilaisten apuna tästä viikosta alkaen rokotusten jälkeisessä seurannassa, kertoo vt. palvelualuepäällikkö Leena Kuusikko Varkauden kaupungilta.

Rokotuksiin pyydetään tulemaan täsmällisesti.

– Liian aikaisin ei kannata tulla, jotta pystymme takaamaan rokotuspaikoilla turvavälit. Rokotukseen tulijan pitäisi muistaa ottaa mukaan myös Kela-kortti ja laittaa helposti riisuttava pusero päälle, Kuusikko ohjeistaa.

Rokotuksia laajennetaan rokotteiden saatavuuden mukaan, joka on paranemassa seuraavien viikkojen aikana. Erittäin vakavalle koronavirustaudille alttiiden rinnalla aloitetaan lähiviikkojen aikana rokottamaan myös yli 68-vuotiaita, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila eli niin sanottu ryhmä kakkosta.

Varkaudessa kaikki yli 70-vuotiaat voivat varata ajan rokotukseen sähköisesti kansalaisen terveyspalvelun kautta tai puhelimitse numerosta 044 444 2585 maanantaista torstaihin kello 9.00–11.30 ja 12–15. Jos numero on varattu, tiedote kertoo rokotusajanvarauksen ajankohtaisesta tilanteesta.

Yli 68-vuotiaat sairautensa tai tilansa vuoksi erittäin vakavalle koronavirustaudille alttiit voivat varata ajan soittamalla samaan numeroon samoina aikoina.

Kommentoi