Toisen ihmisen kohtaaminen on noussut korona-aikana entistäkin tärkeämmäksi – Varkaudessa alkaa mitä kuuluu -kampanja

Näinä aikoina toisen ihmisen kohtaaminen ja toisistamme välittäminen on tullut entistäkin tärkeämmäksi, sillä tiedetään, että poikkeusolot ja rajoitukset ovat lisänneet yksinäisyyttä ja pahoinvointia. Arkisto/ Katja Juurikko

Mitä kuuluu –kampanja muistuttaa varkautelaisia kysymään kuulumisia niin tutuilta kuin tuntemattomiltakin. Varkauden kaupungin teema vuodelle 2021 on Kohtaaminen.

Hyvinvointikoordinaattori Sari Markkanen kertoo kaupungin tiedotteessa, että kaupungin palveluissa on herännyt huoli varkautelaisten hyvinvoinnista muun muassa pitkittyneen koronapandemian vuoksi.

– Näinä aikoina toisen ihmisen kohtaaminen ja toisistamme välittäminen on tullut entistäkin tärkeämmäksi, sillä tiedetään, että poikkeusolot ja rajoitukset ovat lisänneet yksinäisyyttä ja pahoinvointia.

Fyysinen kohtaaminen ei pandemian aikana ole suositeltavaa ainakaan lähikontaktissa, mutta kuulumisia voi kysyä myös turvaväli-etäisyydeltä tai viestitse.

– Jotta muistaisimme tämän tärkeyden, Varkauden kaupunki aloittaa Mitä kuuluu –kampanjan, jossa saamme viikoittain lukea varkautelaisten kuulumisia haasteketjun muodossa.

Ajatuksena on, että aloittaja kertoo arkisia kuulumisiaan kuvan kera, ja haastaa kampanjaan mukaan toisen varkautelaisen.

– Osallisuudenkokemus, tulla kuulluksi ja kohdatuksi on tärkeää meille kaikille. Toivon mukaan ihmiset lähtevät mukaan, ja saamme kampanjan jatkumaan koko vuoden, sanoo osallisuuskoordinaattori Tarja Tomperi.

Kuulumisia voi lukea joka viikko varkaus.fi –sivustolta sekä kaupungin sosiaalisesta mediasta.

Haastekampanjan aloittaa tällä viikolla varkautelainen Miia Haaja.

– Kampanjan ajatus on tärkeä, ja siksi halusin lähteä mukaan, Haaja kertoo.

Jokainen voi omalta osaltaan osallistua kampanjaan omilla sosiaalisen median kanavillaan kertomalla kuulumisiaan, haastamalla muita mukaan ja käyttämällä kampanjan hästägejä: #mitäkuuluu #välitetään #yhdessä #osallistuoikeesti #varkaudessa.

Kommentoi