Koronatartuntojen määrät pysyneet maltillisina pääsiäisenä Pohjois-Savossa – maanantaina kaksi uutta tartuntaa

Arkistokuva. Juha Poutanen

Kaisu Lötjönen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tartuntatautirekisteriin kirjattujen koronatapausten määrä on pysynyt koko pääsiäisen maltillisena Savossa.

Pohjois-Savossa rekisteriin on kirjattu perjantain ja maanantain välillä yhteenä 20 tartuntaa. Maanantaina uusia tapauksia oli kaksi, molemmat Kuopiossa.

Pohjois-Savon ilmaantuvuusluku on pysytellyt noin 45:ssä. Viimeisen 14 vuorokauden aikana uusia koronatapauksia on tullut ilmi 110.

Etelä-Savossa todettuja positiivisia koronatartuntoja on ollut pääsiäisenä vain seitsemän, maanantaina ei yhtään uutta. Maakunnan ilmaantuvuusluku on kuitenkin yhä yli 90.

Itä-Savossa uusia tapauksia oli maanantaina neljä, kaikki Savonlinnassa. Yhteensä pääsiäisenä uusia todettuja koronatapauksia on ollut 21. Ilmaantuvuusluku on Itä-Savon maakunnassa noussut paljon: luku on viimeisen kahden viikon ajalta 147,8, kun se edeltävien kahden viikon ajan oli vain noin 40.

THL ei ole tilastoinut koronaan liittyviä kuolemantapauksia tai sairaalahoidossa olevien määriä torstain jälkeen.

Myös THL:n tartuntatautirekisteri päivittyy parin päivän viiveellä. Varsinaiset pääsiäisen aikana saadut tartunnat näkynevät tilastoissa vasta seuraavien kahden viikon aikana koronaviruksen pitkän itämisajan takia.

Pohjois-Savossa kaksi uutta koronavirustartuntaa – Molemmat ovat Kuopiosta

Pohjois-Savosta on kirjattu seitsemän uutta koronavirustartuntaa – Kuopiosta ei raportoitu lainkaan uusista tartunnoista

Pohjois-Savosta raportoitiin perjantaina yhdeksän uutta koronavirustartuntaa – Tartunnat ovat jakaantuneet useamman kunnan kesken

Kommentoi