Varkaudessa kolme uutta koronatartuntaa, yksi Waltterin koulussa – karanteenissa pitää pysyä kotona

Varkaus muistuttaa kasvomaskin käyttämisestä. Jos on määrätty karanteeniin, kotoa ei saa lähteä edes maskin kanssa. Heli Roivainen

Tiina Laine, Merja Turunen

Varkaudessa on todettu kolme uutta koronatartuntaa, Varkauden kaupunki tiedotti keskiviikkona.

Yksi näistä koronatartunnoista liittyy aikaisempaan tartuntaketjuun.

Kahden tartunnan osalta altistumis- ja tartuntaketjua selvitellään parhaillaan. Terveydenhuolto selvittää parhaillaan myös tartuntoihin liittyviä altistuneita.

Yksi uusista tartunnoista on Waltterin koululla. Oppilaiden huoltajat saivat asiasta tiedotteen Wilma-viestinä keskiviikkona iltapäivällä.

Tartuntaan liittyviä liittyviä altistuksia koululla on 12. Koulun mukaan altistumiset liittyvät vain yhteen opetusryhmään sekä luokan kanssa työskennelleisiin aikuisiin.

Terveydenhuolto on yhteydessä altistuneiden huoltajiin ja koulu on ohjeistamassa altistuneiden koteja kouluruuan ja etäyhteyksiä hyödyntävän opetuksen osalta.

Sivistyslautakunta käsittelee poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtymistä luokan osalta torstaina.

Muilla oppilailla koulu jatkuu normaalin työjärjestyksen mukaisesti.

Koulu muistuttaa, että kaikkia voimassa olevia suosituksia noudatettaisiin mahdollisimman laajasti ja koulukyydeissä sekä koululla käytetään maskeja, kun siihen on mahdollisuus.

Terveydenhuolto muistuttaa edelleen, että karanteeniin asetettujen henkilöiden pitää pysyä kotona.

– Haluan kiittää kaupunkilaisia siitä, että he käyttävät hyvin maskeja ja noudattavat muutenkin koronaohjeita, sote-johtaja Soile Merilä toteaa.

Samaan hengenvetoon hän painottaa vahvasti, että terveysviranomaisten määräämiä koronakaranteeneja on noudatettava.

– Terveysviranomaisten määräämät karanteenit ovat pakollisia ja niiden rikkomisesta voi seurata rikosoikeudellisia jatkotoimia, Merilä muistuttaa.

Virallinen karanteeni on tartuntatautilääkärin viranomaispäätös. Tartuntatautilääkäri voi määrätä oireettomankin henkilön karanteeniin, jos tämä on altistunut yleisvaaralliselle tartuntataudille.

Jos kyseessä on korona, karanteenin pituus on yleensä 14 päivää. Virallista karanteenia ei voi lyhentää koronatesteillä.

Eristys tarkoittaa, että tarttuvaa tautia sairastava henkilö eristetään terveistä. Tällä halutaan välttää mahdolliset jatkotartunnat. Tartuntatautilääkäri tekee eristysmääräyksen ja kertoo erityksen pituuden.

Henkilö voi olla eristyksessä sairaalassa tai kotona.

THL:n tilastoissa Varkaudessa on keskiviikkoon mennessä todettu 42 koronatartuntaa.

Terveydenhuolto muistuttaa myös turvaväleistä, hyvistä hygieniakäytännöistä sekä maskin käytöstä.

juttua täydennetty Soile Merilän kommenteilla 31.3. kello 16.30 sekä tiedolla Waltterin koulun tartunnasta.

Kommentoi