Pohjois-Savon koronanyrkki: Epidemia on pysynyt ryppäiden sisällä, eikä uhkaa laajeta niiden ulkopuolelle – ryhmä vihjaa myös, milloin rajoitusten keventäminen voi olla mahdollista

Kuopion yliopistollisen sairaalan johtajaylilääkäri Antti Hedman toimii Pohjois-Savon alueellisen koronan torjunnan koordinaatioryhmän puheenjohtajana. Sakari Partanen/KYS
Janne Niiranen

Janne Niiranen

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueellisen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmän eli koronanyrkin mukaan koronaepidemia alueella ei ole laajentunut todettujen ryppäiden ulkopuolelle merkittävissä määrin, joten voimassaolevat rajoitukset säilyvät ennallaan eikä uusia kiristyksiä tehdä nyt.

Nyrkin mukaan maakunnan koronatapausten määrää nostanut kansainvälisten opiskelijoiden reissun koronarypäs on saatu haltuun karanteenilla. Myös muut altistuneet on saatu kartoitettua ja asetettua karanteeniin.

Koronanyrkin mukaan alueen ryppäät ovat rajoittuneita, eikä uhka epidemian leviämisestä näiden ulkopuolelle ole merkittävä.

Koordinaatioryhmä näkee, että tartuntaketjut ovat katkaistavissa. Tärkeää tässä on nopea testiin hakeutuminen, kaikkien altistuneiden kartoittaminen ja heidän asettaminen karanteeniin.

Koronanyrkin mukaan rajoitusten keventäminen voi olla mahdollista, kun iäkkäitä ja riskiryhmään kuuluvia on saatu suojattua rokotuksilla.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty