Pohjois-Savon koronatilanne huonontunut selvästi – Koronanyrkki tekee päätöksiä tänään

Pohjois-Savon koronanyrkiltä odotetaan maanantaina lisätietoja mahdollisista uusista koronarajoituksista maakunnassa. Tuire Punkki
Jukka-Pekka Räsänen

Jukka-Pekka Räsänen

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueellinen koordinaatioryhmä eli niin sanottu koronanyrkki pitää maanantaina iltapäivällä kokouksen, jossa se pohtii mahdollisia alueellisia lisärajoituksia vallitsevasta koronatilanteesta johtuen.

Pohjois-Savo on ollut viime ajat koronaviruksen epidemialuokittelussa perustasolla, mutta tartuntatapausten ilmaantuvuus on ollut maaliskuussa selvässä kasvussa.

Viimeisen 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku maakunnassa on 46,4 tapausta 100 000 asukasta kohti. Sitä edeltävällä kahden viikon jaksolla ilmaantuvuusluku oli 16,82.

Sosiaali- ja terveysministeriön epidemialuokittelun arviointiin avuksi annetuissa kriteereissä alueen voidaan katsoa olevan jo leviämisvaiheessa, kun kahden viikon ilmaantuvuusluku on enemmän kuin 25–50 tapausta 100 000 asukasta kohti.

Sunnuntai oli eräänlainen rajapyykki maakunnan tartunnoissa, sillä epidemian alusta alkaen on Pohjois-Savossa kirjattu nyt tasan tuhat varmistettua koronavirustapausta. Tartuntatautirekisterin tiedot päivittyvät muutaman päivän viiveellä. Viimeisen kahden viikon aikana maakunnassa on tullut tietoon 113 uutta tartuntaa. Edeltävän kahden viikon jakson aikana tapauksia tuli ilmi 41.

Viikonloppuna Kuopiossa on todettu 12 uutta koronatartuntaa, joista kaksi liittyy edelleen aiemmin tiedotettuun opiskelijamatkaan. Kolme on perheensisäisiä tartuntoja, nämä henkilöt ovat jo olleet karanteenissa. Yksi tartunta on ulkomailta, yksi tartunta toiselta paikkakunnalta ja kaksi tartuntaa liittyy yksityistilaisuuteen.

Uusia joukkoaltistumisia ei ole todettu.

Kommentoi