Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikonloppuna seitsemän koronatartuntaa Essoten alueella

Perjantain jälkeen Essoten alueelta on löydetty seitsemän uutta koronatartuntaa. Liki kaikki positiiviset koronatestien tulokset on havaittu jo karanteeniin asetettujen joukosta.

– On huojentava tieto, että tartuntoja löytyy henkilöiltä, jotka ovat jo karanteenissa. Tartuntoja saaneiden lukumäärät ovat edelleen isoja, mutta tilanne näyttäisi olevan hallinnassa, Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström toteaa tiedotteessa.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen (26.2.), joka velvoittaa Essote alueella olevia toimijoita varmistamaan yleisölle avoimissa tiloissa, että henkilöiden väliset lähikontaktit voidaan tosiasiallisesti välttää. Päätös on voimassa 27.2. - 15.3.2021 ja se on väliaikaisen tartuntatautilain pykälän 58 d mukainen.

– Lähikontakti tarkoittaa fyysistä kontaktia tai oleskelua kasvotusten tai samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan. Toimijoiden pitää tehdä kirjallinen suunnitelma siitä, miten ne estävät yleisön ja asiakkaiden lähikontaktit, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo.