Varkauden klubin jälkisammutustyöt jatkuvat sunnuntain puolelle – Palomestari kiittää yleisöä

Merja Turunen, Janne Niiranen

Varkauden klubin jälkisammutustyöt ovat käynnissä,ja ne jatkuvat ainakin sunnuntaiaamuun saakka. Vanha puurakennus tulee tuhoutumaan täysin. Alueella liikkumista kehotetaan edelleen välttämään. Tulipalo ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Palomestari Mikko Hynninen kiittää yleisöä, joka antoi alkuvaiheen jälkeen pelastuslaitokselle hyvin tilaa ja vetäytyi katsomaan Ahlströminkadun toiselle puolelle.

Mitään irtaimistoa Klubilta ei pystytty pelastamaan, vaan sammuttajat keskittyivät etsimään palon alkupaikkaa ja sammutustöihin. Purueristeen ja muutenkin hankalien rakenteiden vuoksi se ei onnistunut.

Täyden palon vaiheessa pelastuslaitos keskittyi sulkemaan viereistä uimahallia ja piharakennuksia. Kova kuumuus rikkoi uimahallin lasiseinää, vesisuihkuilla jäähdyttäminen ei riittänyt sitä suojaamnaan.

Palopaikan vartiointi jatkuu koko yön. Vaaratiedote on peruttu, mutta Hynninen pyytää huomioimaan, että savua voi ajoittain vielä muodostua enemmän ja silloin on syytä olla sisällä.

Tuuli on kääntynyt ja painaa savun nyt Wahlinkadun suuntaan, päivällä se ajautui Ämmäkoskelle päin.

Pelastuslaitoksen mukaan tulipalo oli kellarikerroksen ja ensimmäisen kerroksen välipohjassa, josta se levisi purueristeisiin rakenteisiin ja kaikkiin kerroksiin.

Pelastuslaitokselta arvioitiin jo aiemmin, että rakennus tulee palamaan kivijalkaan.

Silminnäkijöiden mukaan palo oli siinä osassa rakennusta, jossa on sen keittiötilat.

Kohteessa oli yhteensä 20 pelastuslaitoksen yksikköä Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksilta.. Alueella liikku yhä pelastusyksiköitä.

Katso alta videot palopaikalta. Toisessa videossa palomestari toivoo, että ihmiset antaisivat tilaa pelastuslaitokselle. Alueelle on myös annettu vaaratiedote.. Kolmannessa videossa Varkauden kaupungin liikuntapalveluiden esimies Marko Kukkonen kertoo palopaikan lähellä sijaitsevan uimahallin tilanteesta. Neljännessä videossa näkyy , kuinka raju tulipalo oli.

Naapuri havaitsi Varkauden klubin tulipalon ja ilmoitti siitä hätäkeskukseen noi vartin yli 11 aamupäivällä.

Pelastuslaitoksen mukaan rakennuksessa ei ollut palon syttymishetkellä ihmisiä.

Varkauden klubi on historiallinen kartano, joka siirrettiin nykyiselle paikalleen Varkauden Päiviönsaareen vuonna Terijoelta vuonna 1876.

Klubilla on järjestetty esimerkiksi kirjallisuustapahtumia ja taidenäyttelyitä. Siellä on myös vuokrattavia majoitushuoneita.

Jutun päivitys on päättynyt. Lisää tulipalosta sunnuntaina.

Varkauden klubin omistaja tulipalosta: "Olen käynyt itse mielessäni vaihtoehtoja läpi"

Terijokelaishuvilasta tuli tehtaan johtoportaan oma klubi – Alvar Aalto päivitti ruukinpatruunan asunnon sotavuosina uuteen uskoon

Kommentoi