Pohjois-Savo ja Essote jäivät tiukkojen koronarajoitusten ulkopuolelle: Savonlinnan seudulle niitä suositellaan

Varkauden seudulla yläkoululaisten ei tarvitse siirtyä etäkouluun. Päivi Konttinen

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi torstaiaamun tiedotustilaisuudessa, että Suomessa toteutetaan 8. maaliskuuta alkava kolmen viikon sulkutila, joka päättyy 28. maaliskuuta. Marinin mukaan tällöin kaikilla leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueilla on syytä ottaa käyttöön jo käytössä olevien toimien lisäksi etäopetus toisella asteella ja perusopetuksen yläluokilla. Sulkutilassa myös yli 12-vuotiaiden harrastustoiminta keskeytetään.

Pohjois-Savon koronatilanne on tällä hetkellä perustasolla, joten ainakaan tässä vaiheessa sulkutila ei koske Pohjois-Savoa eikä näin siis myöskään Varkauden seutua.

Sulkuun ei ole asetettu Etelä-Savon sairaanhoitopiirin eli Essoten aluetta. Mikkeli on tällä hetkellä leviämisaluetta mutta muut Essoten kunnat ovat perustasossa.

Sen sijaan Itä-Savon sairaanhoitopiiriin eli Savonlinnan seudulle suositellaan kiristettyjä koronarajoituksia. Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän Sosterin alueella on havaittu eteläafrikkalainen virusmuunnos yhdellä henkilöllä.

Virusmuunnos on havaittu Itä-Savon sairaanhoitopiirin Sosterin alueella paljon koronavirustartuntoja aiheuttaneessa ryvästymässä, joka sai alkunsa bussimatkalla välillä Helsinki-Savonlinna tammikuun lopussa. Kaiken kaikkiaan tartuntaketjussa on todettu 56 jatkotartuntaa. Iso osa jatkotartunnoista liittyy Savonlinnan Punkaharjulla toimivaan Itä-Karjalan kansanopistoon.

Maan hallitus ohjaa yhteensä seitsemän sairaanhoitopiirin alueella tason kaksi eli leviämisvaiheen tiukimmat rajoitukset. Lisäksi yhdeksälle kiihtymisvaiheen alueelle, kuten Itä-Savoon hallitus suosittelee käyttöön samoja toimia. Valtioneuvosto antaa asiasta periaatepäätöksen tänään torstaina yleisistunnossaan.

Hallitus suosittelee muun muassa Sosterin alueelle kaikkia leviämisvaiheen rajoituksia.

Kommentoi