Varkaus on saanut 400 rokotetta yli 80-vuotiaiden kuntalaisten rokotuksiin: alle 70-vuotiaiden rokotuksiin ei enää ole vapaita aikoja

Yli 80-vuotiaita rokotetaan tällä viikolla. Aulikki Jääskeläinen/Arkisto

Sari Ristamäki

Varkauden terveyspalvelut käynnistävät yli 80-vuotiaiden rokotukset tällä viikolla.

Tämän viikon kuntalaisten alle 70-vuotiaiden rokotuksiin on kaikki ajat varattu. Tälle viikolle ei siis ole enää vapaita rokoteaikoja alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotuksiin. Rokotteita oli vain 100 kappaletta.

Terveyspalvelut saivat nyt 400 Moderna-rokotetta, jotka on tarkoitettu ensisijaisesti yli 80-vuotiaiden kuntalaisten rokotuksiin.

Ajan rokotukseen voi varata yli 80-vuotias kuntalainen sähköisen ajanvarauksen kautta tai soittamalla koronarokotuksiin liittyvään neuvonnan, ohjauksen ja ajanvarauksen numeroon 044 444 2585, joka on auki ma–to 9–11.30 ja 12–15. Yli 80-vuotiaiden omaishoitajat varaavat ajan rokotuksiin puhelimitse.

Puheluita on tullut ensimmäisen päivän aikana koronarokotus-numeroon runsaasti. Käytössä ei ole vastaajapalvelua. Puheluihin vastaa aina terveydenhuollon ammattilainen.

– Toivomme, että koronarokotusten ajanvarauksiin liittyvät puhelut eivät kuormittaisi terveysaseman ajanvarausta sekä neuvontaa Varkaudessa ja Joroisissa, terveyspalvelujen tiedotteessa toivotaan.

Seuraaville viikoille tulevien rokotteiden määrä tarkentuu loppuviikosta. Rokotusten eteneminen riippuu rokotteiden saatavuudesta sekä niiden sopivuudesta eri ryhmille.

Rokotukset toteutetaan ennakkoajanvarauksella ja rokotukseen ei voi tulla ilman ajanvarausta. Ylimääräisiä rokotteita ei myöskään voida varata esimerkiksi saattajille.

Oikeus rokotukseen varmistetaan rokotusten yhteydessä. Mukaan kannattaa ottaa Kela-kortti mukaan.

Joroisisten kuntalaisten rokotuksista tiedotetaan ajantasaisesti kunnan kotisivuilla. Joroisissa rokotetaan tällä hetkellä vielä kotihoidon asiakkaita.

Yli 80-vuotiaiden rokotukset alkavat Joroisissa ensi viikosta alkaen. Ajanvaraus rokotuksiin ei ole vielä alkanut ja ajanvarauksesta tiedotetaan myöhemmin.

Uusista rokotuksista ja ajanvarauksesta tiedotetaan seuraavan kerran viimeistään perjantaina 19. helmikuuta.

Kommentoi