Vielä ensi viikko Varkaudessa rokotetaan aiempien tehosterokotusvälien mukaisesti – Sen jälkeen annosväli pitenee

Koronarokotukset etenevät Varkaudessa. Kati Soininen

Koronarokotteen ovat saaneet kaikki koronapotilaiden tai sellaisiksi epäiltyjen kanssa työskentelevät terveyspalveluiden työntekijät Varkaudessa.

– Myös iäkkäiden tehostetun palveluasumisen asukkaat ja henkilökunta ovat saaneet rokotteen niin julkisella kuin yksityisellä puolella, tiedottaa Varkauden sote-johtaja Soile Merilä.

Ensi viikolla Varkaudessa toimitaan vielä aikaisemman aikataulun eli kolmen viikon annosvälin mukaisesti tehosterokotteiden osalta.

– Tämän jälkeen annosväli on 3 kuukautta, sillä rokotteiden saatavuus on tällä hetkellä heikentynyt.

Kun uusia rokotteita saadaan, iäkkäät ja riskiryhmiin kuuluvat rokotetaan ensin ja vasta tämän jälkeen jatketaan uusien soten henkilöstöön kuuluvien ryhmien rokottamista.

– Rokotteena tullaan käyttämään Pfizerin, Biontechin tai Modernan rokotetta yli 70-vuotiaille. Rokotukset aloitetaan yli 80-vuotiaista henkilöistä ja tämän jälkeen edetään alenevassa ikäjärjestyksessä, Merilä kertoo.

AstraZenecan rokotetta tullaan käyttämään alle 70-vuotiaille riskiryhmäläisille THL:n perjantaina julkaiseman määrittelyn mukaisesti.

– Myös kotihoidon työntekijät rokotetaan jatkossa tällä rokotteella.

Kuopion yliopistollisen sairaalan sairaala-apteekki tiedottaa kuntia, kun rokotteita on saatavilla ja rokotuksia voidaan laajentaa.

Uusia rokotteita päästään antamaan arvion mukaan viikolla seitsemän.

Rokotteen saaneille on saattanut tulla esimerkiksi lämpöä, lihassärkyä, pistoskohdan kipua ja yksittäisiä allergisia reaktioita.

– Tehosterokotteen jälkeen oireita on tullut enemmän kuin ensimmäisen rokotteen jälkeen. Tämä osoittaa rokotteen toimivuuden.

Merilän mukaan vakavia oireita ei ole tällä hetkellä tiedossa.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty