Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sahalalta ei tavattu uusia tartuntoja, Varkauden terveyskeskuksen puhelinpalvelu ruuhkautui, ikäihmisten rokotusten aloitus siirtyy

Sahala Worksin ja SGG Sahalan henkilöstössä ei ole todettu uusia koronatartuntoja, ja työt yrityksissä jatkuvat.

– Perjantaina startattiin työt suojatoimenpiteillä ja tilanne on normalisoitunut, Sahala Worksin toimitusjohtaja Janne Hämäläinen toteaa.

Yritykset suljettiin tiistaina, kun kahdeksalla työntekijällä oli todettu tartunta. Karanteenissa on kymmenen henkilöä.

– Noin 50 henkeä testattiin eli käytännössä kaikki, jotka työskentelevät halleissa ja toimistossa. Lisäksi testattiin yritysten ulkopuolista henkilöstöä, muun muassa siivoojat, Varkauden kaupungin vt. sosiaali- ja terveysjohtaja Reetta Kettunen kertoo.

Tartuntojen alkuperää ei ole saatu selville.

Joroisten Kuvansin koululla ei myöskään ole tullut esiin uusia tartuntoja. Koulussa alkuviikolla olleella henkilöllä todettiin keskiviikkona koronatartunta, ja osa oppilaista ja henkilökunnasta asetettiin heti karanteeniin. Kyseisille oppilaille järjestetään etäopetusta helmikuun 9. päivään saakka.

Takaisinsoittoa ei välttämättä tule samana päivänä.

Opettajia ja oppilaita ei ryhdytty testaamaan, koska altistuksesta oli kulunut niin vähän aikaa, ettei testitulos olisi ollut luotettava. Heitä kehotetaan kuitenkin hakeutumaan koronatestiin välittömästi, jos tartuntaan viittaavia oireita ilmenee.

Varkauden terveyskeskus tiedotti perjantaina puhelinpalvelunsa ruuhkautuneen yhteydenottojen lisääntymisen vuoksi. Kettusen mukaan koronaan liittyvien puhelujen määrä on kasvanut, ja myös rokotuksista kysellään jonkin verran.

– Ruuhkaa puretaan niin, että priorisoidaan akuutit tarpeet. Jos asia on ei-kiireellinen, takaisinsoittoa ei välttämättä tule samana päivänä.

Akuutteihin asioihin kuuluu muun muassa ajanvaraus koronanäytteen ottoa varten. Koronatestiin on edelleen hakeuduttava, vaikka oireita olisi vähän.

Koronarokotteen ovat Varkaudessa ja Joroisissa saaneet kaikki koronapotilaiden tai sellaisiksi epäiltyjen kanssa työskentelevät terveyspalvelujen työntekijät. Myös iäkkäiden henkilöiden asumispalvelujen ja laitoshoidon yksiköiden henkilökunta ja asukkaat on pääsääntöisesti rokotettu sekä julkisella että yksityisellä puolella.

Rokotusten alkua ja etenemistä voi nyt seurata kaupungin verkkosivuilta Koronarokotukset-otsikon alta, jonne Varkauden ajankohtainen tilanne päivitetään.

Siitä, milloin seuraavaa ryhmää, yli 80-vuotiaita, päästään rokottamaan, ei ole varmuutta.

– Todennäköisesti siihen menee ainakin vielä pari viikkoa. Seuraavat rokotteet, jotka saamme, menevät kerran rokotettujen tehosterokotuksiin, Kettunen kertoo.

Rokotteiden saatavuus on valtakunnallisesti huonontunut, eivätkä sairaala-apteekit eivät ole pystyneet toimittamaan rokotteita kuntiin. Tämä hidastaa alustavasti suunniteltua rokottamisaikataulua.

Kaupunki tiedottaa asukkaille siinä vaiheessa, kun rokotuksia päästään jatkamaan.