Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljä uutta koronatartuntaa löytyi Essoten alueelta

Maanantain jälkeen on havaittu neljä positiivista koronatestien tulosta Essoten alueelta. Kolmesta Mikkelistä havaituista tartunnasta kaksi liittyy aiempiin tartuntaketjuihin ja yksi on saatu muualta. Altistuneiden ja sitä myötä karanteeniin asetettujen määrä on noussut yli sataan. Yksi tartunnoista löytyi Joroisista.

– Alueella on isohko tartuntaketju, johon liittyy suuria altistumismääriä ja useampia altistuspaikkoja. Lisäksi on tullut poikkeuksellisen paljon ilmoituksia alueen asukkaiden altistumisista muilla alueilla. Pientenkin oireiden johdosta on syytä tulla testeihin, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kehottaa tiedotteessa.

Altistumisen paikkoja päivitetään Essoten sivuille sitä mukaa, kun tartuntojen jäljitystyö etenee.

– Ensimmäisen rokotteen on saanut vajaat kuusi prosenttia alueen yli 16-vuotiaista. Keskitymme nyt toisen eli vahvennepistoksen antamiseen, koska rokotteita on tullut maahan suunniteltua vähemmän. Rokotukset alkavat taas edetä, kun saamme uusia rokotteita, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Ensimmäisen rokotteen on saanut kaikkiaan 4773 henkilöä.