Pohjois-Savossa piirun verran parempi työllisyystilanne kuin maassa keskimäärin – Ylä-Savossa ja Varkaudessa maakunnan synkimpiä lukuja

Koko maassa työttömiksi työnhakijoiksi oli kirjautunut kaikkiaan 315 000 ihmistä. Määrä oli 86 000 korkeampi kuin viime vuonna marraskuussa. OLIVIA RANTA / LEHTIKUVA
Janne Niiranen

Janne Niiranen

Pohjois-Savossa oli marraskuun lopulla työttömänä 11,8 prosenttia työvoimasta. Työttömiä työnhakijoita oli 13 088, mikä on 2 400 työtöntä enemmän kuin vuotta aiemmin. Koko maassa työttömänä oli 12 prosenttia työvoimasta.

Lomautettuna oli 1 600 ihmistä enemmän kuin viime vuoden marraskuun lopulla eli 2 400 ihmistä. Pohjois-Savon ely-keskuksen mukaan lomautettujen määrä on noussut viimeisen kahden kuukauden aikana. Jos lomautettuja ei lasketa, työttömiä oli 800 enemmän kuin vuosi sitten.

Alle 25-vuotiaita työttömiä oli 1 500 eli 7 prosenttia enemmän kuin viime vuoden marraskuussa. Pitkäaikaistyöttömiä oli 4 257 eli lähes kolmannes enemmän kuin vuosi sitten.

Paras tilanne on Sisä-Savon seudulla, jossa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on 9,5 prosenttia. Synkin tilanne on Varkauden seudulla ja Ylä-Savossa. Molemmissa ilman työtä oli 13,8 prosenttia työvoimasta.

Työttömien osuus kasvoi vuoden takaisesta eniten, 36 prosenttia, Ylä-Savossa.

Työttömien määrä kasvoi marraskuussa – ekonomistin mukaan koronavuoden kehitys on silti ollut pelättyä parempaa

Kommentoi