Valonassa menehtynyt seitsemän vanhusta koronaan: Pieksämäki jatkaa rajoitustoimenpiteitä

Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikössä Pieksämäellä on viimeisen viikon aikana menehtynyt seitsemän vanhusta koronavirustartunnan takia.

Ensimmäinen kuolintapaus asumispalveluyksikössä todettiin maanantaiyönä 14.12.

– Raskas tehtävämme on kertoa seitsemän asumispalveluyksikössä asuneen vanhuksen menehtymisestä koronavirukseen viimeisen viikon aikana. Erityisen kipeältä asia tuntuu näin joulun alla. Otamme osaa omaisten suruun ja menetykseen, kertoo Valona Vanhuspalvelujen palvelujohtaja Susanna Pirttiaho.

Yksityisyydensuojan takia Valona ei kerro tapauksista enempää.

Kaiken kaikkiaan tartunnan asumispalveluyksikössä on saanut 19 ikäihmistä ja 28 työntekijää. Osa sairastuneista asukkaista on jo aloittanut koronan jälkeisen kuntoutuksen, osa ei ole saanut oireita missään vaiheessa.

Pieksämäellä jylläävää koronaepidemiaa ei ole tiukoista rajoitustoimenpiteistä huolimatta saatu kuriin. Paikkakunnalla on todettu edelleen suuri määrä tartuntoja, jonka myötä kaupungin koronatilanteen voidaan edelleen todeta olevan leviämisvaiheessa.

Pelkästään viime viikolla Pieksämäeltä löytyi yli 40 tartuntaa.

Pieksämäen kaupungin perusturvalautakunta kokoontui tänään 21. joulukuuta ja päätti jatkaa entisiä rajoitustoimenpiteitä ja –suosituksia.

Perusturvalautakunta kieltää Pieksämäellä sekä sisällä että ulkona järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 henkeä. Kielto on voimassa 21.12.2020–4.1.2021. Myös yksityistilaisuuksia suositellaan kokonaan vältettäväksi. Jos tilaisuus painavista perusteista (esimerkiksi hautajaiset) järjestetään, osallistujien määrä tulisi rajata 10 henkilöön. Osallistujien tulisi käyttää maskeja koko tilaisuuden ajan ja turvavälit tulisi huomioida. Ruoka- tai juomatarjoiluja ei tulisi järjestää näissä tilaisuuksissa.

Lisäksi Pieksämäen kaupungin palveluissa jatkuu seuraavat sulut ajalla 21.12.2020-4.1.2021:

Kulttuurikeskus Poleeni on kiinni.

Nuorisotilat on suljettu.

Ohjaamo Pientare on suljettu.

Veturitori ja Joulumaa on suljettu.

Liikuntatilat on suljettu kaikilta harrastajaryhmiltä.

Jäähalli on suljettu kaikilta.

Kaikki lasten harrastustoiminta on pysäytetty.

Latomon ja Kanttilan palvelupisteet on suljettu. Kaavoja pääsee tarkastelemaan soittamalla palvelusihteerille, puhelinnumero 044 799 5334.

Kirjastot jatkavat uloslainausta 4.1.2021 saakka. Kirjoja voi lainata kaikista kirjastoista sekä kirjastoautosta, joka ajaa normaalia reittiään, normaalilla aikataululla. Poleenin kirjastossa uloslainaus tapahtuu pääovelta. Asiakkaita ei päästetä kirjastojen tiloihin eikä niissä myöskään järjestetä omatoimiaikoja.

– Hetken tilanne näytti jo valoisammalta, mutta virus pääsi leviämään tiukoista suojautumistoimenpiteistä ja rajoituksista huolimatta, pahoittelee Pieksämäen kaupungin vt. johtava ylilääkäri Aino Rubini.

–Nautitaan rauhallisesta joulusta ja vuodenvaihteesta oman perheen kanssa kotona ja ulkoillen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut