Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Kaksi uutta koronatartuntaa Varkaudessa ja kaupunki on siirtynyt kiihtymisvaiheeseen – Muun muassa uimahalli laitetaan kiinni

Varkaudessa on todettu tänään kaksi uutta koronatartuntaa. Molemmat tapaukset liittyvät jo aiemmin todettuihin tartunta- ja altistumisketjuihin.

Varkauden Taulumäen päiväkodin yksi lapsiryhmä ja ryhmän kanssa työskennelleet henkilöt ovat altistuneet koronavirukselle 9.– 10. joulukuuta välisenä aikana. Ryhmässä 9.12 ja 10.12 hoidossa olleet lapset sekä työskennelleet henkilöt on asetettu karanteeniin tartuntatautilääkärin päätöksellä kymmeneksi päiväksi.

Varkauden sosiaali- ja terveystoimi on puhelimitse yhteydessä kaikkiin karanteeniin määrättäviin ja antaa ohjeet karanteenissa toimimiseen.

Varkaus on siirtynyt kiihtymisvaiheeseen. Ilmaantuvuus on ollut kasvussa kahden viikon aikana ja ilmaantuvuusluku on Varkaudessa 65 sataatuhatta asukasta kohti.

– Kaikkia tartuntaketjuja ei ole pystytty jäljittämään ja sairaalahoidon tarvekin on lisääntynyt. Näiden tekijöiden vuoksi Varkaus on kiihtymisvaiheessa, toteaa vt. sote-johtaja Reetta Kettunen.

Tämän takia Varkauden kaupunki suosittelee, että yli 20 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia ei pidetä. Myös toive on, että yksityistilaisuudet rajataan 20 henkilöön ja huolehditaan turvaväleistä sekä noudatetaan hygieniaohjeita.

Kaikki sisätiloissa tapahtuva yli 18-vuotiaiden ryhmäliikunta suositellaan keskeytettäväksi 10. tammikuuta asti. Kaupungin omissa tiloissa yli 18-vuotiaiden vuorot tullaan perumaan.

Uimahalli, kuntosalit liikuntatalolla ja uimahallilla, olohuone ja nuorisotila suljetaan 16. joulukuuta alkaen ja ne ovat kiinni 10. tammikuuta asti.

Kirjasto ja museo ovat auki normaalisti. Tiloissa tulee noudattaa hyviä hygieniakäytänteitä, käyttää maskia ja välttää lähikontakteja.