Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäen tilanne on koko maan pahimmasta päästä: yhdistykset voivat kehottaa harrastajia noudattamaan kotikunnan antamia suosituksia

Pieksämäen koronatilanne pahenee entisestään. Kaupungin maanantaina alkuillasta tekemän tiedotteen jälkeen Pieksämäellä on todettu 18 uutta koronatartuntaa.

– Tartuntamäärät on ilmoitettu aikavälillä tiedotteesta tiedotteeseen. Tämän päivän puolella on tullut tietoon kahdeksan tartuntaa ja illalla voi tulla vielä lisää, Pieksämäen vt. ylilääkäri Aino Rubini kertoi tiistaina alkuillasta.

Varkauden ja Pieksämäen välillä on paljon sekä työmatkaliikennettä että asukkailla yhteistä vapaa-ajan toimintaa. Esimerkiksi monen yhdistyksen ja seuran toimintaan osallistuu jäseniä molemmista kaupungeista.

Varkauden tartuntatautilääkäri Irina Ragozina neuvoo, että yhdistykset voivat ohjeistaa jäseniään noudattamaan oman kotikuntansa antamia suosituksia.

Pieksämäki suositti tiistaina, että sen asukkaat rajoittavat seuraavan viikon ajan kaikki sosiaaliset kontaktinsa minimiin. Käytännössä tämä tarkoittaa, että esimerkiksi mihinkään harrastuksiin ei osallistuta.

Varkauden tilanne on toistaiseksi rauhallinen eikä uusia tartuntoja ole viime päivinä ollut.

Vetoamme pieksämäkeläisiin, että he rajaisivat kaikki sosiaaliset kontaktinsa minimiin.

– Oulusta alkanut ketju on saatu katkaistua, Ragozina sanoo.

Pieksämäen tartuntaketjujen jäljityksessä on selvinnyt, että tauti leviää ennen kaikkea aikuisten keskuudessa työpaikoilla ja vapaa-ajan harrastuksissa.

– Vetoamme pieksämäkeläisiin, että he rajaisivat kaikki sosiaaliset kontaktinsa minimiin seuraavan viikon ajalta, jotta saamme tilanteen kuriin, Rubini pyytää.

Tilanne on koko valtakunnan tasolla huolestuttava.

– Pieksämäen tilanne on kaikista Suomen kaupungeista ilmaantuvuuden osalta huonoimmasta päästä, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo.

Essote suositti maanantaina, että Pieksämäki ottaa käyttöön vakavimman eli leviämisvaiheen rajoitukset.

Kaikki kiireetön hoito Pieksämäen kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluissa keskeytetään toistaiseksi. Ajan varanneita asiakkaita tiedotetaan henkilökohtaisesti.

Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikön kymmenellä asukkaalla ja kuudellatoista hoitajalla on todettu koronatartunta Pieksämäellä.

– Tilanne on päässyt näin pahaksi aktiivisesta testaamisesta huolimatta, sillä tulosten analysointi on viivästynyt useita päiviä. Tämä on suunnattoman vakava tilanne. Teemme yhteistyössä terveysviranomaisten johdolla kaiken sen, mitä tehtävissä on, ettei tilanne muutu entistä pahemmaksi, Valonan palvelujohtaja Susanna Pirttiaho kertoo.

Pieksämäen kaupunki perustaa Valonan yhteen kerrokseen kaupungin kotisairaalan avulla terveydenhuollon 15-paikkaisen yksikön. Kaupunki ottaa kokonaisvastuun sairastuneiden hoidosta. Tartunnan saaneet asukkaat ovat tällä hetkellä tilanteeseen nähden hyvävointisia.

– Kohortoimme sairastuneet tälle uudelle perustettavalle osastolle, Aino Rubini toteaa tiedotteessa.