Kahdeksan uutta koronatartuntaa – Kontiopuiston koulussa kaksi luokkaa karanteeniin

Otetuista koronanäytteistä 22 prosenttia on antanut kuluneen viikon aikana positiivisen vastauksen koronalle. Katja Luoma

Kari-Pekka Issakainen, Ansa Heinonen

Lauantain jälkeen Essoten alueelta on löytynyt 11 uutta positiivista koronatestien tulosta. Pieksämäeltä positiivisia testituloksia löytyi kahdeksan. Näiden tapausten tartunnanjäljitys on vielä kesken.

Mikkelissä tartuntoja on havaittu kaksi ja Juvalla yksi. Nämä liittyvät aiemmin havaittuihin tartuntaketjuihin.

– Pieksämäellä on nyt syytä olla erityisen tarkkana. Muistetaan pestä kädet usein, pidetään turvavälit ja käytetään kasvomaskia kodin ulkopuolella. Testeihin on syytä hakeutua välittömästi, jos tulee pienintäkään koronaan viittaavaa oiretta, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä muistuttaa Essoten tiedotteessa.

Essoten koronalääkärit kehottavat rajoittamaan sosiaaliset kontaktit minimiin erityisesti Pieksämäellä.

– Vietetään rauhaisaa itsenäisyyspäivää tällä kertaa turvallisesti samassa taloudessa asuvien kanssa, pandemiapäällikkö Hans Gärdström suosittelee.

Pieksämäellä on viime viikolla todettu runsaasti uusia positiivisia koronatartuntoja eikä kaikkia ketjuja ole saatu toistaiseksi jäljitettyä.

– Koronaketjujen jäljitystyötä tehdään yhdessä Essoten kanssa ja ihmisten olisi hyvä vastata puhelimeen myös tuntemattomista numeroista, Pieksämäen vt. johtava ylilääkäri Aino Rubini toivoo.

– Samoin jo etukäteen kannattaisi jokaisen miettiä, että missä on tullut käytyä ja ketä nähtyä viime päivien aikana. Myös tieto siitä onko käyttänyt maskia vai ei, on olennainen, hän jatkaa.

Kontiopuiston koulussa on asetettu yksi luokka karanteeniin lauantaina ja toinen luokka tänään sunnuntaina. Karanteenissa on myös koulun henkilökuntaa. Karanteenit liittyvät Pieksämäen tunnettuihin tartuntaketjuihin.

Pieksämäellä on voinut altistuva viime viikolla koronavirukselle monissa paikoissa. Mainituissa paikoissa on kyseiseen aikaan ollut koronavirustartunnan saanut henkilö, joka on voinut altistaa eli siirtää tartunnan muille samaan aikaan paikalla oleville henkilöille.

Listalle päivitetään vain sellaiset julkiset paikat, joissa mahdollisesti altistuneita ei voida jäljittää henkilökohtaisesti.

Marraskuun lopussa: CrossFit Pieksämäki, 28.11. Ravintola Ukko klo 12-13, 28.11. Ravintola Taica klo 18-21, 29.11. K-market Naarajärvi klo 12-13, 1.12. Prisma Pieksämäki klo 11-12.30, 1.12. Kaakinmäen Sale klo 15.3.12. Keski Cafe klo 9.30 –.

Jos henkilö on ollut samaan aikaan altistumispaikassa ja hänelle tulee seuraavan kymmenen (10) vuorokauden aikana koronaan sopivia oireita, täytyy varata aika testiin verkossa tai puhelimitse. Omaehtoiseen karanteeniin voi jäädä, jos siihen on mahdollisuus.

Juttua on päivitetty 6.12. klo 19.09.

Kommentoi