Varkauden terveysaseman puhelinpalvelu on ruuhkautunut lisääntyneen koronanäytteenoton vuoksi – Influenssarokotukset Liikuntatalolla lopetettu toistaiseksi

Varkauden terveysaseman puhelinpalvelu on tällä hetkellä pahoin ruuhkautunut. Kuvituskuva. Arkisto

Varkaus

Varkauden terveysaseman puhelinpalvelu on ruuhkautunut lisääntyneiden yhteydenottojen vuoksi liittyen viikonlopun korona-altistumiseen ja koronanäytteenottoon. Keskiviikkona ilmi tulleiden kolmen koronapositiivisen lähikontaktien jäljitys jatkuu edelleen ja tartunnat liittyvät aikaisemmin ilmi tulleeseen tartuntaketjuun.

Terveydenhuollon ammattilainen arvioi koronanäytteenoton tarpeellisuuden ja tärkeintä on huolehtia turvaväleistä, lähikontaktien välttämisestä, käsihygieniasta ja maskin käytöstä valtakunnallisten ohjeiden mukaisesti.

– Liian aikaisin otettu negatiivinen näyte voi luoda virheellisen turvallisuuden tunteen, sillä koronaviruksella on itämisaika, ennen kuin se näkyy testituloksessa, toteaa vt. palvelualuepäällikkö Leena Kuusikko.

– Pyydämme kuntalaisilta poikkeavassa tilanteessa malttia ja ymmärrystä, että pyrimme ensisijaisesti hoitamaan potilaat kiireellisyysjärjestyksessä, hän jatkaa.

Jos on jättänyt yhteydenottopyynnön terveysaseman ajanvarauksen ja neuvonnan takaisinsoittopalveluun, soittoa takaisin terveysasemalta kannattaa odottaa.

Jos soittaa ei-kiireellisen, saman asian takia uudelleen useita kertoja, se voi viivästyttää muiden potilaiden kiireellisten asioiden hoitamista entisestään.

Ei-kiireellinen asia voi olla esimerkiksi hyvässä hoitotasapainossa olevan perussairauden vuosikontrolli.

Myös Digiklinikan lääkäri palvelee kuntalaisia maksuttomalla etävastaanotolla päivittäin kello 7–23. Digiklinikalla voidaan hoitaa muun muassa silmätulehdusoireet, ihottumat, allergiaoireet ja virtsatietulehdukset.

Lisäksi valtakunnallisesti puhelinpalvelussa 0295 535 535 ja chatissa saa yleistä tietoa koronaviruksesta sekä neuvontaa Koronavilkku-sovelluksen käytössä. Neuvonta palvelee arkipäivisin klo 8.00 –21.00 ja lauantaisin klo 9.00–15.

Vallitsevan tilanteen vuoksi myös influenssarokotukset Liikuntatalolla on lopetettu. Ajan jo saaneiden rokotukset toteutetaan ajanvarausten mukaisesti.

Influenssarokotuksia pistetään edelleen riskiryhmille vastaanottojen yhteydessä. Tammikuussa 2021 influenssarokotus on mahdollista saada ilman ajanvarausta kirjastolla Hyvinvointi Ankkurissa, niin kauan kuin rokotteita Varkaudessa riittää.

THL ei toimita enää uusia influenssarokotteita kuntiin.

Kommentoi