Maskisuositus laajeni kouluihin Leppävirralla – Oppilaille jaetaan maskeja tarpeen mukaan

Leppävirran yläkoululaisille ja lukioon on annettu maskisuositus. Sitä on käytettävä myös Nuokkarilla. Tilda Rauhanen

Annikki Repo

Leppävirran kunta suosittelee maskien käyttöä yläkoulussa ja lukiossa. Kunnan johtoryhmä antoi suosituksen asiasta keskiviikkona.

– Maskeja jaetaan heti kun niitä koululle saadaan eli todennäköisesti jo tänään torstaina, arvioi Kivelän koulun rehtori ja lukion vt. rehtori Niina Häkkinen.

Maskeja jaetaan oppilaille tarpeen mukaan.

– Yhdellä maskilla ei koko päivää pärjää, joten niitä saa tarpeen mukaan. Tässä vaiheessa maskien jakamista ei ole tarkoituksena ryhtyä hirveästi rajoittamaan, Häkkinen linjaa.

Oppilaat voivat käyttää myös omia maskejaan. Koska kyse on suosituksesta, ketään ei voida pakottaa maskia käyttämään.

– Jos oppilas ei halua käyttää maskia, hänen kanssaan keskustellaan maskin tarpeellisuudesta, rehtori toteaa.

Koulut tiedottavat myös oppilaiden huoltajille maskisuosituksesta.

Myös nuorisotalossa kävijöiden on käytettävä maskia, noudatettava yleisiä käsienpesu- ja hygieniaohjeita sekä noudatettava turvavälisuosituksia mahdollisuuksien mukaan. Tiloissa ei saa oleskella yli 50 henkeä kerrallaan ja tarjolla on maskeja kunnan puolesta.

Iäkkäiden päivätoiminta jää joulutauolle 5.12.2020 alkaen ja toiminnot järjestetään uudelleen. Myös kehitysvammaisten päivätoimintaan on tulossa muutoksia, joista tiedotetaan myöhemmin.

Kunnassa on otettu käyttöön etätyösuositus, joka on voimassa tammikuun 10. päivään saakka. Kuntalaisten suositellaan asioivan mahdollisuuksien mukaan puhelimitse tai sähköpostitse. Lisäksi suositellaan tapaamisten sopimista mahdollisuuksien mukaan ennakkoon.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty